Afbeelding
Frans Tol

Verontruste ondernemer hing aan de bel, brandgevaar vooraf gemeld

27 augustus 2019 om 12:21 Brand

HAARLEMMERMEER De gemeente, politie en brandweer waren op de hoogte van de brandgevaarlijke situatie rond een oude schuur aan de Poststraat. Daar brak zondagavond brand uit. Ondernemer Soedesh Jankie probeerde al een jaar de boel te laten opschonen.

ICT'er Jankie is huurder van het bedrijfspand aan de Venneperstraat 11A dat aan de achterkant van de Postraat ligt. Hij stond niet raar te kijken dat de boel in de fik ging, en dat daarbij asbest werd verspreid.

"Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam, trof ik op de binnenplaats een enorme bende aan. Door verschillende ondernemers van het bewuste pand, waaronder een kapper, werd van alles gedumpt. Op het laatste zat er een partijenhandel in, blijkbaar ook zonder contract voor bedrijfsafvalverwerking. Het afgelopen half jaar stond het leeg, maar de troep bleef."

Jankie hing niet alleen een camera op, maar trok ook aan de bel bij politie, gemeente en brandweer. De meeste communicatie heeft hij bewaard. "Je komt dan terecht in de bureaucratische molen. De brandweer stelt dat het een adviserende rol heeft maar niet beschikt over handhavende mogelijkheden. Het schrijft wel een melding aan de gemeente te hebben gemaakt."

"Via een site heb ik de gemeente ook zelf ingelicht. Er zijn meerdere keren mensen komen kijken, met de belofte om er wat aan te laten doen. Een jaar geleden de politie, later en ook recent mensen van de handhaving en een ambtenaar. Er gebeurde niets. Het was dus wachten op een brand en alleen omdat de wind gunstig stond, en omdat ik een belangrijk gedeelte had schoongemaakt, staat mijn bedrijf nog overeind."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie