Afbeelding
Pixabay.com

HAP wil weten hoe het zit met agressieve honden in gemeente

29 augustus 2019 om 10:05 Politiek

HAARLEMMERMEER Lokale politiek partij HAP maakt zich zorgen over zogenaamde hoog-risicohonden in de gemeente. De partij heeft naar aanleiding van een aantal incidenten elders in Nederland hierover vragen gesteld aan het college. 

De afgelopen weken was er in landelijke media veel aandacht voor bijtincidenten met agressieve honden. Onder meer in Rotterdam raakte een vrouw ernstig gewond bij een aanval. 'Nederland telt jaarlijks ongeveer 150.000 bijtincidenten door agressieve honden', weet de HAP. 'Uit onze informatie blijkt dat de Rijksoverheid het risico op bijtincidenten met agressieve honden drastisch wil terugdringen en waarbij het de uitvoering overlaat aan gemeenten. Verder geldt landelijk een lijst van hoog-risicohonden.'

Daarom wil de partij van het college weten hoeveel honden er in Haarlemmermeer zijn, en hoeveel daarvan er een hoog-risicohond zijn. De HAP vraagt daarnaast of B & W bereid is een meldingsplicht, een verplichte opvoedcursus en een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor deze honden en hun baasjes in te voeren. Ook is de partij benieuwd of het college bereid is het hondenbeleid met een zogenaamd 'bijtprotocol' uit te breiden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie