Afbeelding
PR

Protest bewoners Sparresholm werkt: sloop speeltuin teruggedraaid

29 augustus 2019 om 18:37 Politiek

HOOFDDORP De verontwaardiging was groot toen vorige week een brief op de mat viel van enkele bewoners van de Sparresholm. Hun speeltuin zou worden gesloopt. En wel binnen eenweek. De reden: er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van de voorziening, en er zijn genoeg andere speeltuintjes in de buurt. De buurt kwam in actie.Door de commotie heeft wethouderMarjolein Steffens de sloop voorlopig teruggedraaid.

"Vanwege de vele vragen op sociale media, enkele mails en de ontstane onduidelijkheid, heb ik als verantwoordelijk wethouder vanmiddag besloten om het geplande verwijderen van speeltoestellen bij Sparresholm stil te leggen,"zo laat ze via twitter weten.Op korte termijn volgt meer informatie, wanneer, dat is onduidelijk. Waarom er zo kort van tevoren de buurt isingelicht, blijft ook ongewis.

Mariette Suiker-Dietz is een van de bewoners die in actie is gekomen. Zij schreef last-minute een mail aan de betrokken wethouder. Toen er ook op social media volop werd geklaagd, kwam er snel antwoord van de gemeente dat de voorgenomen sloop 'tot nader order is stop gelegd'.

"We zijn daar heel blij over", stelt Suiker-Dietz, die overigens een straat verderop woont. "De schrik zat er hier goed in. Je zag bijna altijd kinderen in de speeltuin. Niet meer die van mij, dat zijn pubers, zij speelden er vroeger altijd wel. Zo is er de laatste tijd bijvoorbeeld een autistische jongen die er vaak aan het schommelen is. Het is wel een gegeven dat er minder gezinnen wonen, maar ook grootouders zijn blij met het speeltuintje wanneer de kleinkinderen op bezoek zijn."

Buurtbewoners zijn bang dat als de kinderattracties weg zijn, en een bankje blijft, er een hangplek ontstaat. "Nu zitten de tieners nog een veldje verder, maar straks hangen ze hier," besluit de buurtbewoner.

Eric Hoenson

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie