Afbeelding
Pixabay.com

Meer dan 8.300 meldingen over zwerfvuil en illegale stort

31 augustus 2019 om 07:00 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer heeft in de periode van juli 2016 tot en met juni 2019 in totaal 8.365 meldingen over zwerfvuil en illegale dumpingen in de openbare buitenruimte gehad. Dat meldt het college naar aanleiding van schriftelijke vragen van het CDA.

De lokale fractie van het CDA stelde eind juni vragen over zwerfvuil en gedumpt afval in Haarlemmermeer. Raadslid Erik van der Peet wilde onder meer weten hoeveel meldingen er in de afgelopen 3 jaar zijn gedaan. Dat blijken er dus ruim 8.300. Opmerkelijk is hierbij dat de vijf locaties waar het meest over wordt geklaagd, allemaal in Hoofddorp te vinden zijn: Graan voor Visch, de IJweg, de Hoofdweg, de Grote Belt en het Liesbos. Ook op wijkniveau is het Hoofddorp wat de klok slaat: Florainde Oost, Floriande West, Overbos Zuid, Hoofddorp Zuid en Overbos Noord. 

UITGEBREID Volgens het college neemt de hoeveelheid zwerfvuil in Haarlemmermeer af, maar stijgt het aantal gevallen van illegale stort juist. Om dit tegen te gaan, zijn onder meer kleurige matten aangelegd bij zes brengparkjes. Deze proef wordt uitgebreid naar meer locaties in de gemeente.

Om zwerfvuil te bestrijden, zijn meerdere initiatieven ondernomen, zoals kauwgom van de straat verwijderen in het centrum van Hoofddorp, de Landelijke Opschoondag faciliteren en samen met organisaties van avondvierdaagsen werken aan schone evenementen. Daarnaast wordt ook op landelijk niveau tussen gemeenten gesproken over goede manieren om zwerfvuil en illegale stort tegen te gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie