Afbeelding
ANP Foto

Waterpolitie schrijft in 2018 slechts vijf boetes uit

6 september 2019 om 11:14 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER In Haarlemmermeer zijn in 2018 in totaal vijf waterboetes uitgedeeld. Een lichte stijging ten opzichte van 2017, toen nog drie bekeuringen werden uitgeschreven na overtredingen op het water. Dat blijkt uit een analyse van cijfers van het CBS. De boetes waren samen goed voor een totaalbedrag van 973 euro.

De waterpolitie deelde in heel Nederland vorig jaar ruim 2.500 boetes uit aan overtreders op het water. Dat zijn er zo'n vierhonderd meer dan in 2017. De meeste bekeuringen gingen daarbij naar hardvaarders, bestuurders zonder geldig vaarbewijs en schippers zonder reddingvest. 

JONGE BESTUURDERS Dat beeld is ook in Haarlemmermeer te zien, waar de politie afgelopen jaar in totaal vijf keer een bekeuring uitschreef. Daarvan waren er vier voor te hard varen met een motorboot. Een boete ging naar een te jonge bestuurder. 

(Tekst gaat verder onder de kaart)

Het lage aantal boetes in Haarlemmermeer staat in contrast met het hoge aantal bekeuringen dat in een waterrijke buurgemeente als Aalsmeer werd uitgeschreven. Daar gingen afgelopen jaar 41 watersporters op de bon. Amsterdam is koploper van heel Nederland. In de hoofdstad moesten 456 schippers er aan geloven. 

GELIJKMATIG BEELD Het aantal boetes op het water in Haarlemmermeer laat de afgelopen jaren een gelijkmatig beeld zien. Net als afgelopen jaar werden ook in 2013 vijf boetes uitgeschreven, in 2015 was er slechts een watersporters die op de bon werd geslingerd (zie hieronder). 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie