Afbeelding
Caspar Huurdeman Baarn

Plan van wethouder Nobel: 'KLM-bos' in Park21

16 september 2019 om 14:15 Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER Wethouder Jurgen Nobel van Luchthavenzaken heeft vorige week het plan geopperd om luchtvaartmaatschappij KLM in Haarlemmermeer een bos aan te laten leggen met geld dat luchtreizigers betalen voor CO2-compensatie. Nobel lanceerde zijn plan tijdens een duurzaamheidsbijeenkomst met KLM en Schiphol tijdens het Open Golftoernooi in Badhoevedorp.

Passagiers van KLM die zich bezwaard voelen of last hebben van vliegschaamte kunnen enkele euro's betalen om de CO2 die hun vlucht veroorzaakt te compenseren. Met de opbrengst worden nu nog bomen aangeplant in Panama.

OMGEVING Volgens Jurgen Nobel kan dat veel beter in Haarlemmermeer gebeuren. Hij denkt zelf aan een locatie in Park21. Volgens de wethouder zijn mensen veel sneller geneigd om CO2-compensatie te betalen als de bomen in de omgeving worden geplant.

KLM-topman Pieter Elbers heeft het plan direct omarmd. KLM zou de bomen betalen en Haarlemmermeer dus de grond beschikbaar stellen. Wethouder Nobel reageerde enthousiast. Volgens hem is er hiermee al een flinke stap gezet in de richting van een KLM-bos.

Frits Verhagen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie