Afbeelding
Nederlands Transport Museum

Fokker-reünie in Nederlands Transport Museum

20 september 2019 om 13:00 Evenementen

NIEUW-VENNEP Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de KLM en Fokker werden opgericht. Dat wordt onder meer gevierd met een door de stichting Fokker Erfgoed georganiseerde reünie voor alle oud-Fokker-medewerkers en andere geïnteresseerden. Deze vindt zondag 29 september plaats in het Nederlands Transport Museum.

Het museum werkt graag aan dit evenement mee, zeker omdat de voormalige Bolsfabriek waarin zij gevestigd is, ook jarenlang door Fokker gebruikt is als kantoor en onderdelenopslag. Het belooft een mooie dag te worden die bol staat van de activiteiten.

REPLICA Er is veel te zien in een nieuwe hal die door het museum in gebruik is genomen, zoals een grote Fokker-tentoonstelling. Hoogtepunt van de tentoonstelling is een replica op ware grootte van een F.7b-3m uit 1930 in de kleuren van de jubilerende KLM.

Bovendien worden er twee theatrale lezingen gehouden (door acteur Ab Gietelink van Theater Nomade) over het leven en werk van Anthony Fokker (om 12.00 en 15.00 uur). Tot slot is er ook nog eens een kleine luchtvaartmarkt en is in de hoofdhal van het museum nog steeds de tentoonstelling te zien van luchtvaartschilder Thijs Postma. Die expositie bestaat uit zestig werken.

OBJECTEN De reünie begint om 11.00 uur. Bezoekers die thuis nog luchtvaart-objecten hebben staan en er een goed doel voor zoeken zijn van harte uitgenodigd deze spullen mee te nemen. Meer informatie over het museum is hier te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie