Afbeelding
PR

Protest werpt vruchten af, speelplek mag definitief blijven

20 september 2019 om 15:14 Maatschappelijk

HOOFDDORP Het protest van een aantal bewoners van de Sparresholm heeft geholpen. De speelplek ter hoogte van nummer 110 mag niet alleen definitief blijven, maar wordt zelfs opgeknapt, zo heeft de gemeente per brief laten weten.

De verontwaardiging was groot toen eind augstus een brief op de mat viel van enkele bewoners van de Sparresholm. Hun speelplek, bedoeld voor kinderen van 0 tot 5 jaar oud, zou worden gesloopt. En wel binnen een week. De reden: er zou nauwelijks nog gebruik gemaakt worden van de voorziening, en er zijn genoeg andere speeltuintjes in de buurt.

IN ACTIE De bewoners waren het niet eens met het plan van de gemeente, en kwamen in actie. Er werd op sociale media volop geprotesteerd en de wethouder ontving een brief van buurtbewoner Mariette Suiker-Dietz. En het hielp. Verantwoordelijk wethouder Marjolein Steffens liet weten de sloop 'tot nader order' stop te zetten. 

Vandaag kwam er opnieuw goed nieuws vanuit het raadhuis. In een brief aan de buurt laat de gemeente weten een nieuwe 'speelplekanalyse' te hebben gedaan, waaruit blijkt dat de speelplek toch niet hoeft te worden gesloopt. 

AANGEPAST Sterker: hij wordt zelfs aangepast, zodat kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar er plezier aan beleven. Uiteraard tot vreugde van de buurt. "We zijn er zeer blij mee", zo laat Suiker-Dietz weten.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie