Afbeelding
Frans Tol

Meerlanden gaat opnieuw vergunning aanvragen voor biomassa-centrale

24 september 2019 om 16:15 Maatschappelijk

RIJSENHOUT Afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden gaat opnieuw een vergunning aanvragen voor de aanleg van een biomassa-installatie. Reden hiervoor is de uitkomst van een onderzoek door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, dat heeft uitgewezen dat een milieueffectrapportage voor de bouw van de centrale niet nodig is. Om een en ander te verduidelijken, vindt 1 oktober een informatiebijeenkomst plaats.

De mogelijke komst van een biomassa-installatie op het terrein van Meerlanden in Rijsenhout leidde vorig jaar tot de nodige onrust. Zoveel zelfs, dat het bedrijf besloot de vergunningsaanvraag in te trekken en eerst met omwonenden in gesprek te gaan. Er volgenden enkele bijeenkomsten en de nieuwe informatieavond is daar weer een vervolg op.

NIET NODIG Inmiddels is bekend dat de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft besloten dat een milieueffectrapportage (m.e.r.) voor het project niet nodig is. Er is onder meer onderzoek gedaan naar de gevolgen op de luchtkwaliteit, de gevolgen voor het milieu en de mate van geluidsoverlast die de nieuwe installatie zou gaan veroorzaken, en dat heeft niet geleid tot de noodzaak van een m.e.r.

Daarom gaat Meerlanden nu verder het het aanvragen van een Omgevingsvergunning. Tijdens de informatiebijeenkomst is er gelegenheid voor het stellen van vragen over het besluit van de Omgevingsdienst en de vervolgstappen die nu gezet gaan worden. 

AANMELDEN Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom op het hoofdkantoor van Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout, aanmelden kan via directiesecretariaat@meerlanden.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie