Afbeelding
NMCX

Centrum voor Duurzaamheid houdt open dag

27 september 2019 om 07:00 Natuur en milieu

HOOFDDORP NMCX Centrum voor Duurzaamheid, Prins Hendriklaan 33, opent haar deuren voor alle Haarlemmermeerders. Tijdens drie zondagen in het najaar is er voor jong en oud van alles te doen. De eerste editie op zondag 29 september van 11.00 tot 16.00 uur en staat in het teken van (zwerf)afval en circulariteit.

BIECHTBOX Wat is jouw klimaatzonde? Zowel kinderen als volwassenen kunnen hun klimaatzonde opbiechten bij de wandelende BiechtBox. Draai na afloop aan het rad om te weten wat jouw "wees-gegroentjes" worden. Laat je informeren over duurzaam voedsel bij het Zwamcafé van MeerZwam. Voor kinderen zijn er diverse knutsel- en speelmogelijkheden.  BioExpress staat voor je klaar met de lekkerste lokale en biologische hapjes en drankjes.

LUISTERVINK Heb jij suggesties voor een duurzaam Haarlemmermeer? Vertel het de luistervink. Elke editie staat een bepaald thema of vraagstuk centraal, maar je kunt ook altijd andere ideeën kwijt. Voor vragen over het verduurzamen van jouw huis is er een energiecoach. Hij kan alles vertellen over grote en kleine maatregelen die jij kunt treffen om je energierekening te verlagen. Ondertussen kunnen kinderen in de Kinderhoek activiteiten doen: kleuren, knutselen, klimaatkwartetten, etc.

WERVELENDE AFVALBINGO Kinderen kunnen meedoen aan een wervelende afvalbingo en mogen daarna een prijs grabbelen. Voor volwassenen is er een programma met praktische tips voor het gebruik van de zwerfafval-app Litterati. Steef de Ruijter komt vertellen over haar ervaringen toen ze met een emmer en grijper langs de Nederlandse kust liep om zwerfafval op te ruimen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie