Wethouder Mieke Booij opende de feestweek samen met de bewoners
Wethouder Mieke Booij opende de feestweek samen met de bewoners De Meerstede

De Meerstede viert 60-jarig jubileum

27 september 2019 om 09:49 Maatschappelijk Deel je nieuws

Op maandag 23 september vierde zorgcentrum De Meerstede in Hoofddorp haar 60-jarige jubileum. Het zorgcentrum besloot om het diamenten jubileum niet stilletjes aan zich voorbij te laten trekken, maar een speciale feestweek te organiseren voor de bewoners, de vrijwilligers, de wijkbewoners en het personeel.

Wethouder Mieke Booij opende op maandag feestelijk de feestweek. Die dag konden de bewoners genieten van een speciaal jaren '60 themadiner.

Daarnaast werden nieuwe mozaïekpalen in de BuurtBrasserie, speciaal voor het jubileum vervaardigd door vrijwilligers, onthuld.

Tijdens de Feestweek is er een speciale tentoonstelling ter ere van het 60-jarig bestaan van De Meerstede in de BuurtBrasserie.

Het is immers een mooi moment om terug te kijken. Terug te kijken naar de ontwikkeling van het gebouw, van de ouderenzorg, van de ouderen zelf en hoe het werk voor verzorgenden en verplegers is veranderd. In zestig jaar tijd zijn er verschillende interessante, grappige en ontroerende verhalen verzameld.

 

Geschiedenis:

Sinds in 1959 de eerste bewoners hun appartementen betrokken, is er veel veranderd in De Meerstede. De grootste verandering was toen het bestaande gebouw, uitgezonderd de kapel, plat ging en een geheel nieuw gebouw werd neergezet.

Van dat gebouw is de ronde zaal jaren later weggehaald en ontstond er een vierkante Brasserie met daarboven nog drie etages.

In 1996 kwamen er op het terrein aanleunwoningen bij. In 2009 is het gebouw intern verbouwd tot kleinschalige woningen met verpleeghuiszorg.

Wat onveranderd bleef, is de levendigheid waarop De Meerstede volop deel uitmaakt van de wijk en de samenleving. Een fijne plek waar de bewoners, medewerkers, vrijwilligers en ouderen uit de wijk zich thuis voelen en elkaar ontmoeten.

 

https://www.zorgcentra-meerlanden.nl/de-meerstede/60-jaar-de-meerstede/

De speciale feestmaaltijd voor de ouderen in De BuurtBrasserie
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie