Afbeelding
CRASH

CRASH Museum in teken van 'Operatie Market Garden'

29 september 2019 om 07:00 Historie

AALSMEERDERBRUG Na weken van aandacht voor de herdenking van 75 jaar Market Garden in de omgeving van Nijmegen en Arnhem is nu de beurt aan het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum '40-'45. De expositie 'Operatie Market Garden' wordt op zaterdag 5 oktober om 12.00 uur officieel geopend door Majoor Dr. Jaap Hoogenboezem.

In de zaal is een spectaculair diorama ingericht waarin de bezoeker oog in oog staat met militairen in de originele uniformen die tijdens de operatie zijn gedragen met hun uitrusting en gebruiksvoorwerpen. Zo is er een aantal parachutisten te zien: een Pool, een Canadees, een Engelsman, een Franse SAS en een Amerikaan van de 101 Airborne Division "Screaming Eagles". Ook is er in tekst en beeld aandacht gegeven aan de gebeurtenissen van de operatie en aan de legeronderdelen die in de operatie hebben meegevochten. Een vitrine toont een aantal van de voertuigen die een rol hebben gespeeld tijdens Market Garden. Er is doorlopend een film over de operatie te zien.

Het museum is geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en iedere tweede zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur.
De toegang bedraagt 5,00 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang op vertoon van hun kaart.
Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie