Een straat in de hoofdstad Kampala.
Een straat in de hoofdstad Kampala. Google streetview

Nieuw-Vennepse organisatie haalt overvallen medewerkers snel terug uit Oeganda

27 september 2019 om 16:45 Overig

NIEUW-VENNEP Vrijwilligers van de Nieuw-Vennepse vrijwilligershulporganisatie Doingoood zijn in Oeganda in de nacht van woensdag op donderdag overvallen. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarbij zijn volgens Oegandese media vijf mensen gewond geraakt. De tien vrijwilligers zouden zo snel mogelijk worden teruggehaald uit Oeganda, dat vertelt Ineke van Huuksloot van de organisatie aan mediapartner NH Nieuws.

De gewonden zouden drie Nederlandse vrijwilligers en twee Oegandese beveiligers zijn. Een van de beveiligers zou korte tijd in levensgevaar hebben verkeerd. Het vrijwilligerscompound dat is overvallen staat in de Oegandese hoofdstad Kampala.

De stichting opereert al jaren in Afrika en helpt Nederlanders die bijvoorbeeld stage willen lopen of vrijwilligerswerk willen doen op het continent. De organisatie reageert met grote ontzetting en verslagenheid op het nieuws via Facebook: "Onze hoogste prioriteit is om de slachtoffers en hun families zoveel mogelijk hulp te bieden. Wij zijn uitermate geschokt over deze gebeurtenis en zullen op korte termijn intern beraad houden over Oeganda als bestemming van onze organisatie. Ondanks de berichtgeving dit een incident lijkt te zijn, nemen wij de situatie uiterst serieus", aldus Doingoood.

De Nederlandse ambassade staat volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken de slachtoffers bij en onderhoudt ook contact met de politie. De Nederlanders zijn enorm geschrokken van de overval.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie