Afbeelding
Eric van Lieshout

16 jaar cel voor moord op Raja Draaisma

27 september 2019 om 19:30 Rechtbank

HOOFDDORP De 38-jarige Zaandammer Ferry de G. is in hoger beroep veroordeeld tot 16 jaar cel voor de moord op zijn ex-vriendin Raja Draaisma (35). Het hof in Amsterdam acht - in tegenstelling tot de rechtbank - bewezen dat sprake was van voorbedachte raad en dus moord.

De G. werd door de rechtbank veroordeeld tot 12 jaar cel. In hoger beroep had het Openbaar Ministerie 18 jaar cel geëist.

WORSTELING Draaisma kwam in 2015 door schoten om het leven in haar woning in Hoofddorp. De G. meldde zich bij de politie met het verhaal dat zij hem had willen neerschieten toen hij spullen bij haar kwam ophalen. Tijdens de worsteling die volgde zou ze zelf dodelijk zijn geraakt.

Het hof verwerpt dat scenario echter. De vrouw werd van dichtbij neergeschoten, onder meer in haar achterhoofd. "De verdachte heeft zijn ex achter haar woning doodgeschoten, terwijl hij wist dat haar toen 9-jarige dochter thuis op haar zat te wachten. Na de moord is hij kalm weggelopen. De verdachte heeft amper compassie getoond met de nabestaanden en vooral aandacht gevraagd voor zijn eigen situatie", aldus het hof.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie