V.l.n.r. de vriendinnen: Renke Dijksman, Corrie van der Kolk, Rie Hopman en Coby Dunk genieten van de burendag
V.l.n.r. de vriendinnen: Renke Dijksman, Corrie van der Kolk, Rie Hopman en Coby Dunk genieten van de burendag Renée Heijmans

Burendag in het Dorpshuis

29 september 2019 om 14:41 Maatschappelijk

BADHOEVEDORP Maar liefst 50 buurtgenoten hadden zich aangemeld voor de Burendag afgelopen zondag georganiseerd in het Dorpshuis. Vanwege het zeer slechte weer werd de geplande wandeling omgezet in een rondrit met de touring bus. Na de koffie met gebak trok het gezelschap per bus langs diverse highlights van Amsterdam en omstreken.

De lunch op deze burendag werd verzorgd door een groepje dames van verschillende nationaliteit die in het dorpshuis deelnemen aan een praatgroep om te ondersteunen bij het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. Met uiteenlopende nationaliteiten als Thailand, Peru, Turkije, Griekenland en Bulgarije kwam een zeer gevarieerde, niet alledaagse maar zeer smakelijke, lunch op tafel. Naast het lunchdessert was er nog een toetje: een mooie speelfilm.

De vriendinnen Coby Dunk, Renke Dijksman, Corrie van der Kolk en Rie Hopman genoten volop van deze dag. "Het was ontzettend leuk die rondrit met de bus. We zijn in het Amsterdamse Bos geweest, Amstelveen en Amsterdam, op allerlei bijzondere plekjes", vertelt Renke. De groep, die qua leeftijd allemaal de 80 jaar zijn gepasseerd, luncht op woensdag altijd samen in het Dorpshuis. Rie refereert op deze dag aan haar eigen buren. "Ik heb hele goede buren, ze doen echt alles voor me."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie