DIOS - DCG

29 september 2019 om 20:53 Voetbal Deel je nieuws

De tweede wedstrijd in de tweede klasse, DIOS heeft nu officieël zijn eerste wedstrijd thuis in de tweede klasse gespeeld. Er werd afscheid genomen van Mark de Kooker als speler en tevens werd hem succes gewenst als jongste trainer van het tweede team. Ook de nieuwe hoofdsponsor TMA  logistics was bij deze eerste wedstrijd thuis erbij. DIOS was gebrand op een goed resultaat, zeker na een onterechte nederlaag tegen Soest. DCG had de eerste wedstrijd met 6-0 gewonnen, dus was DIOS gewaarschuwd. De eerste helft begon DIOS goed, al was het dat Jesse Van Wees in de 20ste minuut na een rare aanvallende actie van de aanvaller van DCG het veld moest ruimen. Invaller David Reis nam zijn positie over. DCG draaide de duimschroeven aan en DIOS werd achteruit gedrongen. In de 43ste minuut viel uit een corner bij de eerste paal de 0-1. DIOS stond niet goed, maar was gelukkig wel scherp na de aftrap in diezelfde minuut. Mike Degenaars liep door de verdediging heen en bediende Milan van der Keer. Helaas werd de gelijkmaker afgekeurd en ging DIOS op achterstand de rust in. De tweede helft gaf DCG nog steeds volle bak druk, maar DIOS leek sterker te worden. Er zat meer lucht in bij DIOS wat uiteindelijk resulteerde in de verdiende gelijkmaker. In de 85 ste minuut kon Robin van der Voort op aangeven van Rezgar Kazim de 1-1 binnen tikken. Nog zeker 10 spannende minuten en geen doelpunt, maakte het dat twee gepromoveerde ploegen West 1 en West 2 uit de derde klasse de punten deelde. Volgende week speelt DIOS weer thuis tegen D.W.S. uit Amsterdam.