Topteam de Jong Sports
Topteam de Jong Sports Jannie de Jong

Nunchaku Do De Jong Sports behaald 15 podium plaatsen in Breukelen

13 oktober 2019 om 09:30 Vechtsporten Deel je nieuws

Sportschool De Jong Sports uit Nieuw-Vennep heeft op 12 oktober veel prijzen gewonnen tijdens de 31e open Breukelse Nunchaku Do kampioenschappen.

Het team van Rene de Jong wist maar liefs 15 prijzen te winnen.

Met een zeer sterk team vertrokken zij naar Breukelen.

De inzet voor dit toernooi is de grote overall beker, de deelnemer met de meeste punten van de dag verdeelt over drie onderdelen mag de beker een jaar mee naar huis nemen.

De 19 jarige Ricardo de Jong won de Overall beker bij de senioren.

Win je de beker drie jaar op rij dan mag je de beker houden.

In totaal won Sportschool De Jong Sports 4x Goud, 4x Zilver, 6x Brons en de Overall beker voor de senioren

Kumite (sparren)

Lengteklasse-1m45 en -1m55 B klasse Lucas Slingerland behaalde knap de derde plaats in de klasse -1m45, ook Tygo vd Schuit behaalde knap de derde voor het team uit Nieuw Vennep.

Jort Peereboom werd kampioen in de B klasse ook haalde hij de 3e plaats bij de A klasse Tygo en Jort deden mee in de klasse -1m55, een super prestatie van deze drie debutanten.

Dames klasse –1m65 B

Debutant Iris LLoyd won in deze klasse het zilver

Senioren -1m75A  Brons was er voor Daan Bartels, in een zeer sterk deelnemersveld, teamgenoot Jeroen Mense won het zilver.

De lengte klasse - 1m85 werd ook overtuigend gewonnen door De Jong Sports Ricardo de Jong werd kampioen, hij won al zijn partijen en pakte hiermee weer 10 punten voor de overall beker.

Kata junioren Daan Bartels liep een uitstekende kata en werd hiermee derde

Kata senioren

Jeroen Mense werd op dit onderdeel derde.

Kata Dames Marissa de Jong pakte bij dit onderdeel de titel, met een prachtige kata won zij dit onderdeel zeer overtuigend.

Kata Shodan Ricardo de Jong behaalde hier het zilver, zeer belangrijke punten op dit moeilijke onderdeel, dit is het onderdeel voor deelnemers met de zwarte band, of hoger.

Freestyle junioren In deze klasse won Daan Bartels het zilver.

Freestyle senioren De winnaar van dit onderdeel ging naar huis met de overall beker.

Drie deelnemers hadden nog kans op de overall beker toen dit onderdeel startte, Ricardo de Jong deed een prachtige Freestyle met de cijfers 9.1 8.4 9.1 8.9 werd hij de grote kampioen mede ook hierdoor werd hij de winnaar van de grote beker.

Het harde trainen van deze school uit Nieuw Vennep beloont zich met een regen van prijzen.