Afbeelding
Ton Dijkstra

Gemeenteraad stelt stemming over Concourslaan uit

23 februari 2018 om 09:39 lokaal

HOOFDDORP De gemeenteraad heeft donderdag niet gestemd over het voorstel om twee winkelpanden aan de Concourslaan in Hoofddorp te onteigenen. De kwestie is voor twee maanden uitgesteld en komt dus eind april opnieuw op de politieke agenda.

Aan het begin van de raadsvergadering kwam HAP-raadslid Ron Heimerikx met de medededeling dat hij namens alle fracties in de raad het verzoek deed om het raadsvoorstel van de stemmingenlijst te halen. Het uitstel is om de onderhandelende partijen de gelegenheid te geven er alsnog onderling uit te komen.

Alle partijen in de raad vinden onteigening van panden een veel te zwaar middel. Ze zien liever dat het conflict in de minne wordt geschikt. Eerder deze week werd bekend dat de gesprekken tussen de projectontwikkelaar die het gebied Concourslaan-Tuinweg gaat vernieuwen en de eigenaren van de Concourslaan 53-55 nog niks hebben opgeleverd.

Volgens Paul Bakker van Bakker Vastgoed houdt ontwikkelaar Kennemerland Beheer een overeenkomst tegen. Die ontwikkelaar houdt op zijn beurt de gemeente aan een toezegging uit 2011 dat als er geen overeenstemming wordt bereikt met alle winkeliers in het gebied de gemeente dan zou overgaan tot onteigening. Het is dus de vraag of de partijen er in de komende maanden wel gaan uitkomen.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening zei donderdag in de gemeenteraad het uitstel geen enkel probleem te vinden. Hij gaat de raad over twee maanden inlichten over hoe de vlag er in de Concourslaan er dan voor hangt. Mochten de partijen eerder tot een akkoord komen, dan krijgt de raad dat uiteraard direct te horen, zo beloofde de wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie