Afbeelding
ANP Foto

PvdA wil oplossing voor aantal ongevallen Nieuwemeerdijk

15 oktober 2019 om 10:45 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De PvdA Haarlemmermeer maakt zich zorgen over het aantal oproepen voor ambulances naar de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college. 

Een deel van de Nieuwemeerdijk is ingericht als fietsstraat, het is de bedoeling dat het overige deel dat ook wordt, op het moment dat de nieuwe Sloterbrug is gerealiseerd. Hoewel niet duidelijk is of het aantal ongevallen hier mee te maken heeft, is het de PvdA wel opgevallen dat er de afgelopen periode vaak een ambulance naar de straat moet.

OMGEVING 'In 2019 is voor de Nieuwemeerdijk veertien keer een ambulance opgeroepen voor een ongeval', aldus de sociaaldemocraten, die de gegevens hebben gevonden op de website Alarmeringen.nl. 'Daarnaast is de ambulance ook voor andere oproepen in deze omgeving geweest. Via deze meldingen is niet te zien waar een ongeval precies heeft plaatsgevonden, maar het roept wel de vraag op hoe (on)veilig het daar is. De ongevallen waarbij geen hulpdiensten nodig waren ontbreken nog in dit overzicht.'

De partij vindt het aantal ambulances dat is opgeroepen, opvallend hoog. 'De PvdA vindt het aantal oproepen voor een ambulance op het gedeelte van de Ringvaartdijk tussen de Sloterbrug en de burgemeester Amersfoortlaan zeer verontrustend', zo valt te lezen.

BELEID Daarom wil de fractie van het college weten of het op de hoogte is dat er regelmatig een ambulance naar de Nieuwemeerdijk moet en hoe het gevoerde beleid zich verhoud tot zaken als veiligheid op dit stuk van de ringdijk. Ook geeft de partij aan het aantal ongevallen onacceptabel hoog te vinden, en op korte termijn maatregelen te verwachten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie