Afbeelding
Archief

15.000 euro voor gouden tip in Haarlemmermeerse cold case

18 oktober 2019 om 16:30 Misdaad

HAARLEMMERMEER In het water van de Vijfhuizertocht langs de Vijfhuizerweg wordt 21 jaar geleden, vrijdag 2 oktober, het lichaam gevonden van de Ethiopische vluchteling Kanadid Ahmed Gas te zijn. Hij was 28 jaar oud. Nog altijd is niet achterhaald wat er precies met hem gebeurd is, en daarom staat zijn zaak op de Cold Case Kalender. 

Kanadid, ook wel 'Gas' genoemd, kwam op 2 april 1988 naar Nederland. Hij wilde hier een beter leven kunnen opbouwen en was in bezit van een verblijfsvergunning.
Uit politieonderzoek is gebleken dat Kanadid een zwervend bestaan leidde, al stond hij formeel ingeschreven in een woning aan de Sumatrastraat in Amsterdam. Kanadid Gas haalde zijn primaire levensbehoeften vaak bij kerkgenootschappen en daklozenorganisaties.

ZACHTAARDIG Door mensen die Kanadid kenden, werd hij omschreven als een rustige, stille en heel zachtaardige man. Kanadid was homoseksueel en bleek regelmatig contact te hebben gehad met mannen in diverse parken in Amsterdam. Tot op de dag van vandaag is het onbekend waarom iemand Kanadid op een gewelddadige manier om het leven zou brengen.

De politie doet er alles aan om oude zaken alsnog op te lossen en daarbij kan daarbij de hulp van het publiek goed gebruiken. Weet u wie Kanadid Gas om het leven heeft gebracht of heeft u anderszins informatie die voor het politie-onderzoek van belang zou kunnen zijn, dan verzoeken wij u om deze informatie met de politie te delen. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Mailen kan naar coldcase.noord-holland@politie.nl.

BELONING Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf. Meer informatie over de Cold Case Kalender staat hier.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie