Vrijwilligers Migranten Spreekuur
Vrijwilligers Migranten Spreekuur Peter Schrauwen

Migranten Inloopspreekuur viert 3-jarig jubileum

19 oktober 2019 om 13:57 Maatschappelijk Deel je nieuws

In aanwezigheid van wethouder Marjolein Steffens-van de Water en verschillende gemeenteraadsleden werd afgelopen vrijdag stil gestaan bij het 3-jarig jubileum van het Inloopspreekuur voor Migranten. 

Wekelijks staan vrijwilligers van 10 samenwerkende migrantenorganisaties klaar om vragen te beantwoorden dan wel bezoekers door te verwijzen naar professionele organisaties. En dat daar behoefte aan is blijkt uit de indrukwekkende cijfers die werden gepresenteerd.

In drie jaar tijd zijn maar liefst 1228 vragen op allerlei gebied (financieel, juridisch, zorg, werk en inkomen etc.) beantwoord en/of zijn de vragenstellers doorverwezen naar de juiste loketten. Daarnaast worden maandelijks themabijeenkomsten georganiseerd over onderwerpen als gemeentelijke regelingen of de gezondheidszorg in Nederland. Tussen de 30 en 50 personen bezoeken maandelijks deze themasessies.

Elaine Veldema, vrijwilligster van het eerste uur en voorzitter van het Participatieteam Haarlemmermeer over het succes van het spreekuur: 'het spreekuur is laagdrempelig en mensen worden daar waar mogelijk in hun eigen taal geholpen. We hopen nog lang vele inwoners van Haarlemmermeer te kunnen bijstaan.'

Binnen het migrantenspreekuur wordt nauw samengewerkt met bijvoorbeeld Stichting Maatvast die de ruimte faciliteert en de overleggen voorzit, Stichting Meerwaarde die haar professionals achter de hand heeft na doorverwijzing, maar ook met de gemeente Haarlemmermeer en het Antidiscriminatiebureau Kennemerland.

Wekelijks op vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur in De Nieuwe Silo, Graan Voor Visch 14302, Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie