Cees Broekhoven.
Cees Broekhoven. CDA

Cees Broekhoven (CDA) overleden

21 oktober 2019 om 11:02 Politiek

NIEUW-VENNEP Oud-CDA-raadslid Cees Broekhoven uit Nieuw.-Vennep is donderdagochtend vroeg overleden. De Venneper was al geruime tijd ziek. Hij is 78 jaar oud geworden.

Cees Broekhoven was zo'n veertig jaar verbonden aan de Rabobank in Haarlemmermeer, waarvan geruime tijd als directeur. Naast zijn werk voor de bank was politiek zijn grote passie. Hij was zestien jaar lang, van 1986 tot 2002, gemeenteraadslid voor het CDA. Daarnaast was de Venneper van 2003 tot 2015 ook nog eens twaalf jaar lang lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

Het vroegere raadslid werd donderdag in de gemeenteraad herdacht. De raad hield een minuut stilte. Burgemeester Marianne Schuurmans zei het te betreuren dat zij Cees Broekhoven nooit heeft ontmoet.

Volgens de burgemeester ontwikkelde de CDA'er zich in zestien jaar tijd tot een raadslid met veel gezag en "grote betrokkenheid bij het wel en wee van Haarlemmermeer."

Burgemeester Schuurmans zei dat de ontwikkeling van Nieuw-Vennep tot grote woonplaats voor Cees Broekhoven een gegeven was. "Daarbij mocht de menselijke maat niet uit het oog worden verloren. In Haarlemmermeer tenslotte moet het voor iedereen goed toeven zijn."

De Venneper stond bekend als een volksvertegenwoordiger die zijn emoties toonde en zijn standpunten op pakkende wijze kon weergeven. "De raadsleden van toen waren vertrouwd met zijn Broekhoviaanse beeldspraak, waarin allerlei diersoorten een belangrijke rol speelden."

Maar naast de politiek was Cees Broekhoven op nog veel meer terreinen actief. De clubs en organisaties waar de Venneper allemaal bij betrokken was, waren volgens de burgemeester te veel om op te noemen. "Cees was een man van initiatief nemen, iemand van de handen uit de mouwen steken, daadkrachtig en iemand die altijd vroeg: "Wat kan ik doen?"

Volgens de burgemeester maakte de CDA'er zich zorgen over het teruglopend aantal mensen dat zich inzet voor de samenleving, de terugloop van het ledental van politieke partijen, en over de opkomst van het populisme. "Zelf was Cees een geduldig mens, een geweldige verbinder en netwerker. Altijd met zijn ogen gericht op het algemene en gezamenlijke belang."

Het oud-raadslid heeft een lang ziekbed gehad. "Ook zijn ziekte droeg hij met levenskracht en optimisme. De laatste maanden ging hij snel achteruit. Toch kwam het bericht van zijn overlijden nog onverwacht."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie