Afbeelding
eigen foto

Hulst Business&Casuals stopt na 55 jaar

22 oktober 2019 om 07:00 Zakelijk

HOOFDDORP Na 55 jaar toonaangevend te zijn geweest in de herenmode in Hoofddorp en wijde omtrek hebben Michiel en Monique Hulst besloten om in de loop van het volgende jaar de deuren aan het Marktplein 40 voorgoed te sluiten. "Dit bericht komt wellicht als een donderslag bij heldere hemel voor onze grote groep trouwe klanten", aldus Michiel en Monique Hulst in een persbericht.

De redenen die ten grondslag liggen aan dit besluit zijn divers, maar hebben niets te maken met verminderde klandizie of omzet. "Integendeel; klanten weten ons nog altijd goed te vinden en te waarderen. En wij hebben ze al die jaren, en Michiel's ouders voor ons, met bijzonder veel plezier en passie geholpen aan prachtige nieuwe outfits en daarbij met velen een warme band opgebouwd. Dat is echt ons ding; persoonlijke aandacht. Het gaat ons dan ook best aan het hart om de winkel, een familiebedrijf, te stoppen."

"Echter, wij vinden dat we in de toekomst niet meer in deze winkelstraat passen. Het groeiende grote goedkope ketens trekt meer en meer bezoekers naar ons dorp die niet onze klant zijn of ooit zullen worden. Kort gezegd vindt de eigenaar van ons winkelpand dit ook. Zodoende zijn we tot overeenstemming gekomen om het huurcontract terug te verkopen. Zo kunnen zij in ons pand een winkelformule plaatsen die beter past bij ons veranderende centrum."

De winkelformule gaat ook niet verder op een andere plek. "Daar zijn diverse redenen voor te noemen, maar de belangrijkste is toch wel dat we ook wel toe zijn aan een andere invulling van ons leven. De afgelopen 20 jaar zijn topsport geweest. Het succesvol runnen van een winkel in deze tijd vraagt bijzonder veel energie, meer tijd dan er is om daarnaast ook nog een prettig (gezins-)leven te leiden en heel erg veel creativiteit om problemen op te lossen. Eén van deze (en zeer persistente) problemen is de onmogelijke taak om voldoende goed personeel te vinden. Je zou kunnen zeggen dat de finishlijn bereikt is."

"Een andere invulling aan ons leven betekent voor ons met name dat we niet meer (langdurig) beiden meer dan full-time willen werken en dat we meer tijd hebben om te kunnen genieten van de leuke dingen in het leven samen met de kinderen. Bovendien zijn we nog jong genoeg om qua werk nog een keer iets anders te gaan doen in het leven. Dus dat geven we graag een kans. We hebben beide wel wat plannen voor de toekomst die nog concreet gemaakt moeten worden. We zijn benieuwd welke deuren zich voor ons openen", zo blikken Michiel en Monique vooruit.

"Ook zou een verhuizing een dermate grote investering met zich mee brengen dat we genoodzaakt zouden zijn om nog minimaal 10 jaar door te blijven werken in de winkel om deze investering terug te verdienen. 10 jaar vinden we zeker te lang om de redenen zoals voorgaand beschreven."

Maandag 21 oktober is er begonnen met de opheffingsuitverkoop. Met kortingen van 20 tot 50% op de huidige wintercollectie. "We nodigen iedereen uit om de winkel te bezoeken en de garderobe lekker voordelig aan te vullen. We hebben met onze kostuumleverancier speciale afspraken gemaakt waardoor we tot het einde een grote collectie pakken hebben, die we met korting kunnen leveren. Ook kunnen zullen we tot minimaal eind april maatwerkpakken, -kolberts en –overhemden aanmeten en leveren. Voor het aanmeten daarvan maken we nog steeds graag een afspraak."

"Al met al, we hopen dat onze klanten begrijpen dat we afscheid nemen met een lach én een traan. Zoveel mooie momenten om op terug te kijken én nog zoveel moois om naar uit te kijken", aldus Michiel en Monique Hulst.

Meer informatie op hulst-herenmode.nl, 023-561419 / 06-24277220 of info@hulst-herenmode.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie