Afbeelding
Foto: Gizella Komondy

Geboortebos Haarlemmermeer kan alleen in Park21

28 oktober 2019 om 10:25 Natuur en milieu

HOOFDDORP De enige plek waar ruimte is voor een zogeheten geboortebos is het grootschalige gebied Park21. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van een vraag van de fractie van de ChristenUnie-SGP.

In een geboortebos wordt een boom geplant voor ieder kind dat wordt geboren. De gemeenteraad nam afgelopen voorjaar unaniem een motie aan om te onderzoeken of zo'n bos ook in Haarlemmermeer kon worden aangelegd. Het idee voor een geboortebos was het gevolg van de landelijke Boomfeestdag die in maart in Haarlemmermeer werd gehouden.

Het college zegt te verwachten in november met een voorstel te komen over de aanleg van een geboortebos. Dat betekent niet dat zo'n bos er ook direct kan komen. Het wachten is op een definitief bestemmingsplan voor Park21. Dat wordt pas eind 2020 verwacht. Eerst moet er nog een milieu-effectrapportage (MER) verschijnen over de ontwikkeling van Park21. Die rapportage zou nog dit jaar het levenslicht moeten zien.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie