Afbeelding
Foto PR

Zaterdag 2 november, Allerzielen: in Hoofddorp stilstaan bij hen die niet meer bij ons zijn

29 oktober 2019 om 10:34 Religie

HOOFDDORP Allerzielen, 2 november. Het is de dag waarop we stilstaan bij alle mensen, die niet meer bij ons zijn. We hebben voor altijd afscheid van ze moeten nemen. Maar wat waren ze ons dierbaar: we hielden van ze, we missen ze, we zoeken tijd en gelegenheid om extra aan ze te kunnen denken.

Dat kan op de dag van Allerzielen en wie dat wil is op zaterdag 2 november van harte welkom in de H. Joannes de Doperkerk. Van 's morgens 07.30 uur tot 's avonds 17.00 uur staan de kerkdeuren open. Iedereen, van welke levensovertuiging dan ook, kan binnenlopen. Misschien alleen maar om te bidden? Of om een kaarsje op te steken, want "Voor wie steek jij een kaarsje op?" is ook dit jaar het Allerzielen-thema van kro-ncrv. Of om troost en bemoediging te zoeken in even een gewoon gesprekje. Er is de hele dag iemand in de kerk aanwezig, ook voor pastorale ondersteuning.

Vanzelfsprekend is er in de kerk op 2 november een speciale Allerzielen-viering. Wie mee wil doen is om 19.00 uur welkom. En de kaarsjes die dan voor de overledenen worden aangestoken worden traditiegetrouw na de viering in optocht naar buiten gebracht om een plekje te vinden op het kerkhof in de Bijbelse kerktuin.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie