Rob Koning werd uitgeroepen tot Zp'er van het Jaar.
Rob Koning werd uitgeroepen tot Zp'er van het Jaar. Frans Tol

Zp'er van het Jaar Rob Koning: "Ons ondernemen is ontzorgen"

28 oktober 2019 om 14:22 Zakelijk

HOOFDDORP Het zijn drukke dagen voor Rob Koning, want zijn belasting- en administratiekantoor aan de Jacobus Spijkerdreef staat volop in de verhuismodus. Nog even de laatste loodjes en dan gaat zijn bedrijf naar De Burgemeester, het bedrijvencomplex aan de Burgemeester Pabstlaan.

"We zijn daar gevestigd vanaf 1 november", vertelt hij. "Een comfortabel gebouw, exact afgestemd op wat je als kleinere ondernemer nodig hebt. Prima units en goede parkeermogelijkheden. We zijn er blij mee."

ONDERNEMERSPRIJS De verhuizing is niet het enige dat dit najaar voor hem speciaal maakt. Op 20 september werd hij uitgeroepen tot de Zelfstandige Professional van het Jaar 2019 in Haarlemmermeer. "Ik was een van de drie genomineerden in de categorie 'bedrijven tot en met 4 personeelsleden'. Anderen waren Henk van de Wall (vormgeving) en Mariëtte Suiker (Mariëtte Dietz Coaching). Of ik verwacht had te winnen? Niet echt, ik vond het al speciaal dat ik genomineerd was. Ik was dan ook positief verrast, toen ik als nummer 1 uit de bus kwam. Zeker ook, omdat mijn bedrijf in de administratieve en fiscale dienstverlening zit. Dat hoor je niet zo vaak. De trofee die wethouder Ap Reinders mij overhandigde krijgt dan ook een ereplaatsje in ons nieuwe kantoor."

ONTZORGEN Rob Koning is, zoals zijn kaartje aangeeft, MBRB: Master Belastingadviseur en lid van het Register Belastingadviseurs. Hij is afkomstig uit Volendam, waar hij ook zijn loopbaan startte. Aanvankelijk werkte hij in loondienst. "Maar ik kom uit een familie met ondernemerszin. En het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Ik kreeg steeds meer het gevoel: wat zou het mooi zijn om eens voor mezelf te beginnen. Helemaal volgens mijn eigen ideeën. Dus toen ik een mogelijkheid voorbij zag komen, dacht ik: dit is het en ik heb de sprong gewaagd. Op 1 september 2016 ben ik gestart, en vanaf 1 mei 2017 ben ik actief in Hoofddorp. Waarom hier? Dat is niet zo verwonderlijk: deze regio is de economische motor van Nederland, hier gebeurt HET. Zoveel bedrijven, zoveel activiteit, Schiphol om de hoek. Dan moet hier een markt liggen voor dienstverleners in de administratief-fiscale sector."

En, zo heeft Rob Koning bewezen, dit uitgangspunt was juist. Hij heeft, met inmiddels vier medewerkers, in Hoofddorp zijn plek gevonden. Zijn dienstverlening richt zich vooral op de zakelijke klant, hoewel een particulier op zoek naar fiscale ondersteuning ook terecht kan. "Maar onze doelgroep is toch vooral het kleinbedrijf, van de zzp'er tot een onderneming met 10 à 15 personeelsleden. Onze klanten kunnen ervan op aan dat alle administratieve en fiscale zaken bij ons in goede handen zijn. Wij staan voor ze klaar met begeleiding en advies. En we denken mee. Want de vraag: waar wil ik met mijn bedrijf naar toe, moet je toch kunnen voorleggen aan een deskundig adviseur. Ondernemers moeten zich alleen bezig houden met ondernemen. Wij ontzorgen. En dat is dan weer 'ons ondernemen.'

Rob Koning, belasting- en administratiekantoor, Burgemeester Pabstlaan 10,

2131 XE Hoofddorp. E-mail: rob@koningadministratie.nl, Tel. 0652697234

Anja Maas

Rob Koning werd uitgeroepen tot Zp'er van het Jaar
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie