Afbeelding
Eigen foto

NK Masters 2019 Squash: favorieten maken rol waar

28 oktober 2019 om 14:30 Overig

HOOFDDORP Bijna alle favorieten hebben hun plaatsing waargemaakt tijdens de NK Masters 2019, al was dat voor de meeste spelers zeker niet het belangrijkste. De sociale component en de samenhorigheid voerden weer de boventoon tijdens de laatste nationale kampioenschappen van 2019. Ook komend jaar vinden de NK Masters weer plaats bij 'MeerSquash in Hoofddorp.

Met 68 deelnemers begon het toernooi voortvarend op zaterdagmiddag. De meesten spelers kwamen twee keer na het middaguur in actie, waardoor iedereen uitgerust aan het toernooi kon beginnen. Met de mogelijkheid tot een massage van Ina Haverhals, de toernooileiding van Jason Morris en Paul Dentz én met Marco van den Berg als hoofdscheidsrechter beloofde het een relaxte middag te worden. Met een fotoronde van fotografe Amber Swier en een gezellige borrel werd de dag afgesloten waarna op zondag de prijzen werden verdeeld.

Daniel Lagewaard pakte knap de overwinning in de Men 35+ door de als eerste geplaatste Yasser Fayez te verslaan (3-1). Sietse Daudey legde beslag op het brons. In één categorie was het Coulisse/Twente speler Hessel Reekers die er met de hoofdprijs vandoor ging. Hij verloor geen game en speelde zich gemakkelijk naar de titel. Alwin Krist en Siebren Hempenius maakten het podium compleet in de Men 40+.

Ook in de 45+ was het niveau hoog. De voor CS Drachten uitkomende Derk Kuiper versloeg in een spannende wedstrijd 'MeerSquasher Urbano Farro. Laatstgenoemde speelde een geweldige halve finale tegen Arthur Tollenaar met 15-13 in de vijfde. De uitgebluste Tollenaar moest vervolgens de derde plaats aan Jeroen Mansvelders laten. Ook in de Men 50+ ging de titel naar de nummer één geplaatst. Arjan Janssen had het lastig in de finale met Ron van Schaik, maar de drie spannende games gingen toch allemaal naar de MAX Beverwijk speler. Ruben de Rooy was de derde man op het podium.

In de 55+ categorie pakte Ronald Permentier weer eens een titel. Hij kwam in de finale Felix Barenholz tegen, waarbij de winst uiteindelijk naar de Victoria Rotterdam speler ging. Jan Dogger maakte er met Luc van Steenvoorden een werkelijke slijtageslag van voor het brons. Met 15-13 in de vijfde ging de beker uiteindelijk naar Jan.

Voorafgaand aan het toernooi had Ad Heskes laten weten voor de titel te gaan in de Men 60+ en dat lukte uitstekend. Zonder gameverlies ging hij richting de titel. Mustafa Al-Harazi en Toon Hendriks werden twee en drie.

In de 65+ werd gespeeld in een finale poule. Robert Jan Anjema (zie inzet) pakte hier een nieuwe nationale titel. Hij versloeg de 'MeerSquash-founder Erik Kooijman en Radu Mirea, die wel knap twee en drie werden.
In de 70 en 75+ waren niet voldoende inschrijvingen voor een compleet schema. Zij speelden mee in de 65+, maar streden wel om de titels in hun eigen categorie. Gerry O'Neil en Keith Flanigan werden één en twee in de 70+ en Joop van Gutsem liet zich weer van zijn beste kant zien in de 75+.

Bij de vrouwen was het aantal inschrijvingen zoals altijd lager. Er werd gespeeld in twee schema's, waardoor er flink wat prijzen werden verdeeld per schema. Eredivisiespeelster Milja Dorenbos, uitkomend voor Squash Ede, werd Nederlands kampioene in de Women 35+. Karin Geertsma werd hier tweede, waardoor ze ook de titel pakte in de 45+. Karin Thiel werd derde met een tweede plek in de 45+ tot gevolg. Prescilla Roos werd uiteindelijk officieel tweede in de 35+.

Lieke Bootsma mocht het podium op voor de eerste plek in de 40+ categorie en Sylvia van de Laan mocht de beker voor het brons in ontvangst nemen.

In de Women 50+ was het Titia Posdijk-Wilmink die de titel pakte. De 'MeerSquash speelster organiseerde afgelopen twee jaar het NK, maar kon zich deze keer puur focussen op het spelen en niet zonder succes. Corina Hoevers werd tweede, voor Petra Mouw-Gorr. Jill Lint was ietsje ouder dan haar concurrente, maar beet goed van zich af met de titel in de 65+ categorie.