Afbeelding
Kris Dewitte

Halina Reijn intrigeert met Regiedebuut film 'Instinct

29 oktober 2019 om 12:54 Overig

HOOFDDORP De nieuwe Nederlandse film 'Instinct 'is het regiedebuut van Halina Reijn. Met een cast van wereldklasse, bestaande uit onder andere Carice van Houten en Marwan Kenzari, ontvangt de film veel lof bij pers en publiek. 'Instinct' is een psychologische thriller over een psychiater en haar cliënt, een charismatische zedendelinquent die zijn behandelaar tot waanzin drijft. De film is op zondag 3 november te zien in Het Oude Raadhuis.

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Pers en publiek zijn lovend over de nieuwe Nederlandse flim: "Het heeft even geduurd, maar met 'Instinct' heeft Reijn een idee gevonden dat haar past als een handschoen. Haar debuut als regisseur is zelfverzekerd, intrigerend en knap opgebouwd. (...) Van Houten en Kenzari, allebei internationaal doorgebroken, stellen niet teleur: 'Instinct' is een showcase van hun kunnen. Het knettert geregeld, maar vooral in de meer terughoudende scènes zijn ze huiveringwekkend goed", aldus de filmrecensent van de Volkskrant. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie