Handbaldames SV Lotus rekenen (eindelijk) af met Foreholte DS3 (13-6)

4 november 2019 om 15:14 Overig Deel je nieuws

De Dames van SV Lotus waren goed gemotiveerd bij aanvang van de wedstrijd. Alle voorgaande (competitie)wedstrijden tegen Foreholte werden verloren. Tijd voor verandering dachten de Dames en na een korte maar stevige warming-up traden zij krachtig, strijdig en gretig uit de startblokken.

Een wervelende start waarin Tessa Portengen vol zelfvertrouwen krachtig uithaalt op de rechterhoek en keihard de openingstreffer inschiet
Foreholte kon nog wel de gelijkmaker scoren maar het was vooral Lotus die in deze beginfase het initiatief nam. Rianne Hoogvliet kon in deze eerste 5 minuten 2 maal tot scoren komen waarmee de stand op 3-1 werd gezet.

Het verschil stond op het scorebord en nu was het taak om verder uit te bouwen en zorgen dat er geen verval komt. Dit lukte redelijk al werd er weinig gescoord. Beide ploegen kwamen maar moeilijk tot scoren. Lotus had de verdediging goed onder controle en Foreholte heel veel moeite had om deze te doordringen. Aanvallend kon Lotus wel tot aardige acties komen, kon men elkaar goed vinden en werd er met redelijk veel druk gespeeld. Ook Foreholte kon haar verdediging aardig neerzetten maar lag het vooral aan SV Lotus waardoor de eigen score ietwat achterbleef. Het scoreverloop bij SV Lotus verliep moeizaam, goede aanvallen werden afgesloten zonder doelpunt. Verschillende doelpogingen gingen net mis, over of werden simpelweg gestopt. Het rendement van de schoten op doel was wat aan de lage kant!

SV Lotus kon ondanks dit lage scoreverloop standhouden en na 30 minuten was de ruststand 8-5.

In de 2e helft was het beeld bijna gelijk aan de 1e helft met één groot verschil en dat was dat Foreholte bijna niet meer tot scoren kwam. Lotus had de eigen verdediging nog meer dichtgespijkerd en Foreholte kon geen uitgespeelde kansen creëren. En als er al een kans was voor Foreholte dat had Lotus nog altijd haar sterkste wapen van de dag achter de hand, Sarah van Berkel verrichte uitstekend en sterk keeperswerk en heeft verschillende doelpogingen van Foreholte kunnen stoppen op weergaloze wijze!

Lotus kon in deze 2e helft gestaag uitlopen al duurde het wel vrij lang voordat het 1e punt gescoord kon worden in deze 2e helft (9e minuut). Foreholte kon in dit 2e bedrijf slechts éénmaal tot scoren komen en Lotus kon 5 maal het net raken.

Een groot compliment voor SV Lotus voor de manier waarop werd verdedigd, gespeeld en samengewerkt. Een sterk collectief liet zich vandaag op het veld zien!

Eindstand 13-6