Een podotherapeut is expert op het gebied van de voet.
Een podotherapeut is expert op het gebied van de voet. Leon Bokhove

Podotherapeut Voetencentrum Wender zorgt voor steun

5 november 2019 om 14:06 Zakelijk

HOOFDDORP Heeft u wel eens last van uw voeten? Bijvoorbeeld in uw hiel of achillespees? Voor de oplossing van deze problemen kunt u terecht bij een podotherapeut

Een podotherapeut is expert op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Voeten behoren tot de basis van het lichaam en dit maakt dat veel lichamelijke klachten te verklaren zijn vanuit de voeten. Het behandelplan van een podotherapeut kan onder andere bestaan uit het aanmeten van podotherapeutische steunzolen, taping, een passend schoenadvies of een doorverwijzing naar de fysiotherapeut of andere zorgverlener.

VAAK IN HERFSTPERIODE De podotherapeut ziet mensen met pijn in de hielen opvallend vaak in de herfstperiode. Een mogelijke verklaring hiervan is het dragen van slap schoeisel, zoals slippers, in de zomerperiode. De peesplaat onder de voet kan daarbij overbelast zijn geraakt. Dit is te voelen door een scherpe, stekende pijn onder de voet. Vaak zijn de eerste stappen uit bed erg pijnlijk. Dit probleem komt veel voor, maar is goed te behandelen.

VOORUITSTREVEND Voetencentrum Wender is een innovatieve, vooruitstrevende organisatie. Podotherapeutische hulpmiddelen worden aangemeten met behulp van een iPad 3D Scan en op veel locaties bevindt zich een scherm in de behandelruimte, waarop de patiënt kan meekijken met het onderzoek. Hierop worden live de scans en metingen van de voeten getoond, waardoor de podotherapeut zijn of haar bevindingen op een beeldende manier aan de patiënt kan overbrengen. Deze opstelling is onder andere te zien bij de podotherapeut in Hoofddorp.

De hoge kwaliteit die Voetencentrum Wender levert is daarnaast terug te zien in het Praktijkkeurmerk voor podotherapiepraktijken, dat de organisatie dit jaar wederom behaalde met een 9,8. Zo weet u zeker dat u terechtkomt in een podotherapiepraktijk die bezig is met het verbeteren en borgen van haar kwaliteit.

Door uitbreiding van het aantal podotherapeuten in ons team in Hoofddorp hebben wij onze wachttijden kunnen verkorten. Hierdoor zorgen wij ervoor dat uw klachten sneller worden behandeld door een podotherapeut, en dat u zo snel mogelijk weer pijnvrij kunt lopen.

DE PODOTHERAPEUT IN HOOFDDORP U vindt Voetencentrum Wender op drie locaties in Hoofddorp: aan de Hankstraat, de Waddenweg en het Muiderbos. Maak dus snel een afspraak om van uw klachten af te komen!

Voor meer informatie kunt u kijken op de website podotherapeut.nl of bellen naar 085 – 051 65 95.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie