Handbaldames SV Lotus boeken makkelijke winst op Fortissimo (10-19)

12 november 2019 om 14:31 Overig Deel je nieuws

De opdracht was om direct vanaf het begin het verschil te bepalen met veel snelheid, druk en met een verdediging die zou staan als een huis.

De verdediging stond inderdaad als een huis, Fortissimo had moeite met onze verdedigende linie en kwam in het eerste kwartier slechts eenmaal tot scoren. deze doelstelling werd dus keurig uitgevoerd.

De andere 2 opdrachten waren minder aanwezig waardoor het eigen scoren achterbleef

Er werden kansen gecreëerd, maar er was te weinig pressie op de verdediging van Fortissimo. Kansen bleven lange tijd onbenut en pas in de 14e minuut kon Lotus haar 1e doelpunt maken via een fraai uitgespeelde kans en door fraai cirkelwerk van Tessa van Wooning. Lotus kon zich na dit moment wat beter neerzetten in aanvallend opzicht en het leek of de spanning er wat af was wat ten goede kwam van het met name aanvallende spel. Kimara Hoeboer kon een perfect aangespeelde break goed afronden en kort hierop was het Luca Brouwer die 3 maal achtereen op fantastische wijze kon scoren op de linkerkant (stand 1-5)

Lotus liep uit op Fortissimo maar de stand was toch ietwat teleurstellend qua doelpunten. Manouk Meijer kon voor rust het laatste punt van deze 1e helft scoren middels een snel uitgespeelde break. De ruststand was 2-6 in het voordeel van Lotus

Na rust kregen de dames van Lotus wat meer grip op de wedstrijd en verliep het scoren vanaf het begin een stuk beter als in de 1e helft.  Na 10 minuten was de stand 5-9 en hieruit bleek dat Fortissimo ook wat beter tot scoren kwam, dit was uiteraard niet de bedoeling. De verdediging van Lotus was minder en na 10 minuten konden de dames ook hier weer het niveau vinden zoals de meiden dat kunnen. Lotus werd gretiger en Fortissimo vertraagde steeds meer in hun opbouw. De Cothenaren bouwde langzaam op, deden lang over de aanvallen en van tijd spel was geen sprake. Lotus moest steeds wachten en waren soms te gretig in haar eigen omschakelingen van verdediging naar aanval. Teveel balverlies bij de opbouw van aanvallen maar ook kansen werden er gemist. Desondanks kon Lotus toch gestaag uitlopen op Fortissimo met als klapstuk in de laatste  minuten waarin Lotus 4 maal tot scoren kwam en de genadeslag was hiermee toch echt uitgedeeld. Een keurige zakelijke overwinning van Lotus

Al met al niet de beste wedstrijd van SV Lotus maar met een winst van 10-19 lieten de dames toch zien wie de sterkste was in dit duel. De 2 punten zitten in de pocket