Achter: Tess Thomas, Luna Boskeljon, Sander Blankestein, Lotte Dekker, voor: Naomi Rumkorf, Massine Dahmaza.
Achter: Tess Thomas, Luna Boskeljon, Sander Blankestein, Lotte Dekker, voor: Naomi Rumkorf, Massine Dahmaza. Dennis Klaver

Haarlemmermeer Lyceum gaat voor hoofdprijs bij NK Debatteren

16 november 2019 om 11:36 Onderwijs

HOOFDDORP Het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp doet mee aan het NK Debatteren voor Scholieren. "Natuurlijk maken we daar een kans," stelt begeleider Dennis Klaver.

Het lyceum is onbetwist de topper van Haarlemmermeer. Van de elf gemeentelijke debatwedstrijden won het er zeven. Het Haarlemmermeer Lyceum doet al sinds 2007 mee aan het NK voor scholieren. Dit jaar kan de school zich voor de tiende achtereenvolgende keer plaatsen voor de finale. Vorig werd de school tweede van Nederland.

Logisch gevolg is dat het team met Tess Thomas, Luna Boskeljon, Sander Blankestein, Lotte Dekker, Naomi Rumkorf en Massine Dahmaza tot de topfavorieten behoort. Op 22 november is in het Nieuwe Lyceum in Bilthoven de voorronde met 40 teams. De beste tien kwalificeren zich voor de finale op zaterdag 18 januari op de Radboud Universiteit in Nijmegen.

We hebben een ervaren ploeg met Lotte en Naomi als absolute toppers

"De weg is lang", realiseert Klaver zich. "Eerst moet je maar in de finale zien te komen, en vervolgens daar de beste teams zien te verslaan. Maar een plek bij de beste tien van Nederland moet zeker lukken. We hebben een ervaren ploeg met Lotte en Naomi als absolute toppers. Het zijn meiden die een duidelijk punt kunnen maken en overtuigend overkomen."

De thema's dit jaar zijn: Ouders moeten bij de Tweede Kamerverkiezingen een extra stem krijgen voor hun minderjarige kinderen; Nationale feestdagen mogen geen religieuze grondslag meer hebben; Wereldwijd moet na elke verkiezing de regeringsleider een ander geslacht hebben dan de voorganger.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie