Repair Cafe Vijfhuizen geopend

27 februari 2018 om 13:00 lokaal

VIJFHUIZEN Maandagmiddag heeft wethouder Marjolein Steffens – van de Water in Vijfhuizen een Repair Café geopend. Het is in de polder de zesde vestiging.

Een vreugdevol moment dat gevierd wordt met koffie en thee met wat lekkers erbij. Een ‘eigen’ Repair Café is een initiatief van de Vijfhuizense techneuten Frans van Eerden en Hans Heijstek die dan ook alle lof toegezwaaid krijgen van een blije wethouder. “Het mooie aan dit Repair Café is dat het initiatief uit Vijfhuizen zelf komt. Duurzaamheid staat bij het gemeentebestuur hoog in het vaandel en daarom ben ik met heel veel plezier hier. Repareren in plaats van weggooien. Ook hier wordt het goede voorbeeld gegeven.” Repareren, de wethouder hoopt dat de door haar meegebrachte accuboormachine weer tot leven gewekt kan worden. Vol ontzag kijkt ze toe hoe lader en accu worden doorgemeten. En lacht bij de mededeling dat ‘slechts’ de trafo van de oplader kapot is. En dat dus aan de machine zelf niets mankeert.

Cok de Ruyter en Ton Overgaag, bestuursleden van de dorpsvereniging, noemen het Repair Café ‘een aanwinst voor Vijfhuizen dat tevens het dorpshuis in de schijnwerpers zet’. Ton Overgaag is dubbel blij. Met een schuin oog naar de afdeling kledingreparatie zegt hij: “Goed om te weten dat ik hier knopen aan mijn overhemd kan laten zetten.”

Het Repair Café in het dorpshuis is elke derde maandag van de maand geopend van 13.30 tot 16 uur.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie