Team de vennepers
Team de vennepers Roparun

Vennepers lopen van Parijs naar Rotterdam voor goede doel

16 november 2019 om 16:33 Overig Deel je nieuws

Een team van inwoners uit Nieuw-Vennep zal van 30 mei t/m 1 juni 2020 deelnemen aan de RoPaRun. Deze estafetteloop van ongeveer 520 km start in Parijs en eindigt in Rotterdam.

Een Roparun team bestaat uit 8 lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. De lopers worden op de gehele route begeleidt door fietsers uit datzelfde team. Daarnaast gaan er o.a. chauffeurs, fysiotherapeuten en een kok mee als begeleiding.

"Naast de sportieve uitdaging willen wij als Vennepers heel graag ons steentje bijdragen aan dit goede doel", aldus Schrama van Team de Vennepers. “We hebben het team zo goed als compleet en zijn inmiddels gestart met de trainingen, de organisatorische voorbereidingen en vooral ook met het inzamelen van donaties “.

Al vanaf het eerste jaar is het ophalen van geld het hoofddoel van deze run. Het geld is namelijk bedoeld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen.

'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het

leven' is het motto van de Stichting Roparun. In het 27 jarige bestaan van de estafetteloop is al ruim

88 miljoen euro opgehaald door de deelnemende teams.

Team de Vennepers (team 214) roept derhalve iedereen in Nieuw Vennep en omstreken op om hen te helpen. Dat kan financieel maar ook met materialen. Zo hebben zij bijvoorbeeld busjes nodig voor de verplaatsingen, een massagetafel en ook zo'n 100 bananen. Als er bedrijven of instellingen zijn die willen sponsoren dan zijn we daar enorm mee geholpen. Zij hopen aan het einde van de rit een mooi geldbedrag te kunnen doneren aan Stichting Roparun.

Wilt u team De Vennepers helpen neem dan contact op via de website: www.devennepersroparun.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie