Dames 1 SV Lotus winnen lastige uitwedstrijd bij HMS/Achilles

19 november 2019 om 23:13 Overig Deel je nieuws

Ondanks het feit dat de competitie nog maar 3 speelrondes onderweg is, tekent zich in de 2e klasse-poule van de Dames 1 van Lotus zich al wel een eerste schifting af. Samen met EHC en HMS/Achilles waren de Hoofddorpse dames nog ongeslagen, dus was de krachtmeting in Utrecht tegen HMS/Achilles een belangrijke graadmeter.

Na een wat aarzelend begin, met een vervelend oponthoud omdat 1 van de doelen niet goed vast stond, kwam Lotus ijzersterk voor de dag. Na een 2-3 achterstand na 4 minuten wisten de oranje-dames het eigen doel ruim een kwartier schoon te houden, waardoor kon worden uitgelopen naar een 9-3 voorsprong. Met name Rianne Hoogvliet en Tessa van Wooning waren in deze fase belangrijk met mooie doelpunten en scherpe breaks. In de laatste 10 minuten van de 1e helft wist Achilles weer enigszins terug te komen in de wedstrijd, mede door concentratieverlies aan Lotus-zijde. De ruststand van 11-8 in het voordeel van Lotus was daarmee nog allerminst geruststellend.

In de 2e helft ging de ploeg uit Hoofdorp echter furieus van start. Binnen 10 minuten was de voorsprong uitgebouwd naar 17-9 en werd de ene na de andere prachtige goal gevierd. Manouk Meijer, Kimara Hoeboer en Sofie van der Drift bleken keer op keer scherper dan de tegenstander, waardoor een zeker lijkende overwinning al voorzichtig werd gevierd. Maar nog 1 keer wist het Utrechtste HMS/Achilles de rug te rechten en werd met sterk power-handbal het Lotusdoel keer op keer onder vuur genomen. Het was nu de beurt aan Sarah van Berkel om met puik keeperswerk zich te onderscheiden. Zij kon echter niet voorkomen dat Achilles punt voor punt dichterbij sloop. Aanvallend zakte het tempo bij Lotus teveel in, waardoor de aanvallen niet goed doorkwamen. Ook in de afronding schortte het keer op keer aan de juiste scherpte. Met nog 5 minuten te spelen was het gat van 8 punten teruggebracht naar nog maar 2: 18-16. Het was uiteindelijk Elaine van Wooning die 90 seconden voor tijd misschien wel het belangrijkste doelpunt van de wedstrijd maakte, waarna in de slotseconde zus Tessa ook nog een keer raak schoot voor Lotus. Einduitslag: 20-16 in het voordeel van Lotus.

In de tot nu toe beste wedstrijd van Dames 1 van Lotus hebben de handbalsters uit Hoofddorp laten zien dat ze niet voor niets bovenin deze competitie meedraaien. Volgende week zondag is de ploeg om 13.00 uur in de eigen FBK-hal te bewonderen, in de wedstrijd tegen Saturnus uit Leiden.