Afbeelding
ANP Foto

Kogelbrief om Hoofddorpse winkelier Anand Khemai weg te krijgen

16 december 2019 om 17:14 Misdaad

HOOFDDORP Winkelier Anand Khemai uit de Concourslaan in Hoofddorp heeft bijna twee weken geleden een anonieme brief met twee kogels in zijn brievenbus gevonden. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak in onderzoek heeft.

Khemai voelt zich slachtoffer van een hetze tegen zijn persoon. Die wordt volgens hem vooral gevoerd door een onderneemster uit zijn straat en de centrummanager van het winkelcentrum. Andere ondernemers en winkelend publiek zouden tegen hem worden opgehitst.

De onverkwikkelijke gang van zaken heeft in de ogen van de ondernemer alles te maken met renovatieplannen voor de Concourslaan en Tuinweg. Projectontwikkelaar Kennemerland Beheer wil nieuwbouw plegen in het gebied, maar Khemai en zijn buurman willen een eigen plan realiseren.

Vorig jaar leidde dat tot een voorgenomen onteigeningsprocedure door de gemeente. De gemeenteraad stak daar uiteindelijk een stokje voor. Het gevolg was dat Khemai en zijn buurman toch zelf mochten gaan bouwen. De bouwplannen lopen echter grote vertraging op.

Volgens Anand Khemai is hij aan alle kanten doelwit van een hetze. Hij kreeg in oktober bezoek van twee gemeentelijke inspecteurs die kwamen controleren of het pand aan de Concourslaan wel bewoond was.

Lees woensdag meer in HCnieuws

Frits Verhagen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie