Afbeelding
Trudy Witteman

Kerstsamenzang bij kaarslicht op het kerstplein Vijfhuizen

16 december 2019 om 17:22 Overig

VIJFHUIZEN Krijgen de vrijwilligers zondagmiddag tijdens het inrichten van het kerstplein nog een paar beste buien over zich heen, om vier uur krijgt Pluvius spijt. De hemel trekt open en tijdens de kerstsamenzang valt er geen druppel regen meer. Het is waterkoud, maar hete chocolademelk, gloeiwijn en erwtensoep blijken een goed medicijn. Ook voor Jozef en Maria in de stal die zich tevens warmen aan de vele kraamvisites. Ook de geiten en de schapen hebben over aandacht niet te klagen en hebben het met de vele aai-grage kinderhandjes best naar hun zin.

Vier koperblazers en het VOC (B)engelenkoor ondersteunen de samenzang die dit jaar onder leiding staat van Catharina van der Klip. Zij maakt haar debuut, maar staat op de bok alsof ze nooit anders gedaan heeft. En dat geldt ook voor de 10-jarige Madelief Stolmeijer die met heldere stem het aloude kerstverhaal voorleest. Ook de kinderen komen volop aan bod. Bij het lied 'Little drummerboy' krijgen zij assistentie van een echte trommelaar: Frans van Eerden en samen brengen zij het lied, ritmisch altijd moeilijk, tot een goed einde.

Stille nacht, heilige nacht. Hoog boven het plein doorklieft een vliegtuig de donkere hemel, sterren komen tevoorschijn. "Het lied bezorgde mij dik kippenvel", laat Catharina weten. En zij is niet de enige. Voor het prachtige slotlied geldt hetzelfde. Eer zij God in onze dagen. Gloria in excelsis Deo. "Wat een heerlijke aanloop naar Kerstmis", zegt een mevrouw die met zichtbare tegenzin haar kaars dooft. Samen bekende kerstliederen zingen. Het geeft een gevoel van warmte en verbondenheid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie