Eigen foto

Energieke Sita heeft ruimte nodig

1 maart 2018 om 16:00 lokaal

HAARLEMMERMEER Sita (7), een energieke bordercollie, zoekt een baasje dat veel met haar wil ondernemen. Bij haar vorige baasje had ze veel ruimte, ook om buiten rond te scharrelen. Nadat hij moest verhuizen naar een flat, was ze niet meer gelukkig en is ze afgestaan.

Sita is wat angstig, zo vindt ze harde geluiden en onweer erg spannend en is een lift voor haar een grote ramp. Bij vreemde mensen kijkt ze altijd eerst even de kat uit de boom. Als ze je eenmaal kent en doorheeft dat je lekkere knuffels geeft dan komt ze regelmatig met haar kop tegen je hand. Meestal vindt ze vrouwen wel leuker dan mannen.

Verder is Sita echt een bordercollie en rent ze graag achter katten aan. Met haar grote energie, trekt ze flink aan de lijn. Ze heeft ook geleerd om los te lopen, maar ze moet goed in de gaten worden gehouden, ook al omdat ze ook niet alle honden leuk vindt. Als er eentje aankomt, is ze wel goed af te leiden met een balletje en richt ze alle aandacht op haar eigenaar. Een baas met ruimte en tijd is voor Sita ideaal. Wie dit kan bieden en haar wil leren kennen kan een e-mail sturen naar sdo@dierenbescherming.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie