Een van de klanten die met het boekje naar huis mag gaan.
Een van de klanten die met het boekje naar huis mag gaan. Jan Aukes

Gratis boekje De schim van Stevens erg gewild

18 december 2019 om 12:24 Overig

HOOFDDORP Boekhandel Stevens is gul met het boekje De schim van Stevens. De bekende winkel staat centraal in het korte kerstverhaal dat de Hoofddorpse auteur Lex Passchier speciaal voor Stevens schreef. Het boek wordt gratis gegeven als mensen er naar vragen of aan hele goede klanten. En dat zijn er veel . Na een week waren er 500 van de 2000 boeken weggegeven. Nog voor Kerstmis verwacht Erik van Itterzon van boekhandel Stevens door de hele oplagen van 2.000 exemplaren heen te zijn.

Passchier, bekend van het schrijven van televisiescenario's, toneelteksten en thrillers, kwam twee jaar geleden in New York op het idee om dit korte kerstverhaal te schrijven. Passchier: "Ik was in 2017 in The Mysterious Bookshop in Manhattan, een geweldige winkel gespecialiseerd in thrillers. Ze hebben daar een hele wand met alle boeken over Sherlock Holmes en een kelder vol bijzondere uitgaven. Eigenaar Otto Penzler vraagt al sinds 1993 ieder jaar aan een thrillerauteur om een kort kerstverhaal te schrijven met als enige voorwaarde dat minimaal één scene zich in de boekhandel afspeelt. Ieder jaar laat hij zo'n verhaal drukken en dat verspreidt hij dan gratis onder zijn klanten."

Passchier raakte enthousiast en besprak dit idee met Van Itterzon van boekhandel Stevens, die wilde meewerken aan het idee.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie