Afbeelding
Antoinette Wallet

Haarlemmermeer onderdeel regionaal wandelnetwerk

19 december 2019 om 09:52 Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer wordt de komende jaren onderdeel van een groot regionaal wandelnetwerk. Dat heeft wethouder Mariëtte Sedee deze week gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.

Een fietsnetwerk bestond al langer, maar recreatieve wandelaars komen er tot nu toe bekaaid van af in de regio. De gemeenten in Zuid-Kennemerland vonden dat dit moet veranderen. Er komen in Haarlemmermeer en omgeving wegwijsbordjes te staan met routes.

Liefhebbers kunnen kiezen uit routes met een lengte van 3 tot 12 kilometer. Het is geen verrassing dat de wandelaar in Haarlemmermeer met haar oppervlakte flink uit de voeten kan. Er is in totaal 224 kilometer voetpad beschikbaar.

Er komen in de regio ook meerdere toeristische overstappunten (TOP's), waar wandelaars kunnen wisselen van route. Die in Haarlemmermeer komen in Buitenkaag, Venneperhout, de Groene Weelde en bij het NS-station Halfweg-Zwanenburg.

Het wandelnetwerk wordt voor het grootste deel betaald door de provincie Noord-Holland. Haarlemmermeer draagt bijna 128.000 euro aan de aanleg en een bedrag van zo'n 30.000 euro per jaar voor het beheer.




 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie