Afbeelding
PIXABAY.COM

Twee gezinnen bieden kerstfeest voor eenzame mensen Haarlemmermeer

20 december 2019 om 09:15 Overig

VIJFHUIZEN Twee gezinnen bieden die voor de zesde keer een kerstfeest voor ouderen die alleen zijn met kerst.

Nicole, Gerrit-Jan, Sietie en Laurens willen met hun kinderen, voor eenzamen in de Haarlemmermeer, iets doen. "Onze kinderen zijn inmiddels allemaal boven de 18 jaar en volwassen. Het is voor onze gezinnen heel normaal dat we voor andere mensen 'iets' doen met kerst. We hopen daarmee ook een voorbeeld te zijn."

Via organisaties zoals huisartsen, zorgcentra, thuiszorg organisaties, de kerk, Meerwaarde of mond-tot-mondreclame komen er elk jaar zo'n 25 tot 30 gasten aan tafel. "Het feest wat we organiseren begint in de middag en eindigt in het begin van de avond. Het programma bestaat vaak uit kennismaken, muziek, zang, film, een spel en samen dineren, kortom plezier maken met elkaar. We proberen zoveel mogelijk zelf te doen en we hebben de afgelopen jaren in het programma ons eigen zangkoortje, solisten, pianisten, een bandje gehad. Daarnaast hebben we een quiz gespeeld, een film gedraaid (interviews met de gasten), en zelf het 4 gangen diner gekookt."

Naast de twee families zijn er nog een enkele vrijwilligers die tijdens het feest hand en span diensten doen.

Het feest is gepland op 26 december tweede kerstdag in de middag (van 10.30 tot 15.00 uur) in het dorpshuis van Vijfhuizen. Meer informatie via ww.samen4mer.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie