Kees Loogman, Paul Kroes, Jan Loogman en Kees Schelling aan de signeertafel bij boekhandel Jaspers.
Kees Loogman, Paul Kroes, Jan Loogman en Kees Schelling aan de signeertafel bij boekhandel Jaspers. Renée Heijmans

Verhalenbundel over de jaren vijftig en zestig in Sloten, Oud-Osdorp en Badhoevedorp

24 december 2019 om 12:03 Overig

BADHOEVEDORP Schrijvers Paul Kroes, Jan Loogman, Kees Loogman en Kees Schelling hebben onlangs hun verhalenbundel 'Rond de Sloterbrug' gepresenteerd. Een boek met 36 verhalen en foto's over de jaren vijftig en zestig in Sloten, Oud-Osdorp en Badhoevedorp.

Op de achterkant van het boek is te lezen "Vier jongens met melkboerenhondenhaar groeien op in de polders rondom de Sloterbrug." Dat melkboerenhondenhaar is grotendeels verdwenen door de tand des tijds, maar het enthousiasme is er niet minder om. Kees Schelling vertelt: "Het was een bijzondere samenwerking tussen vier lokale schrijvers. We hebben allemaal boeken geschreven, maar nu hadden we bij onze eigen teksten ook nog eens drie kritische meelezers. Daardoor zijn er ook verhalen die het boek niet hebben gehaald."

Met deze 36 verhalen is de historie nog lang niet vastgelegd en het besef dat deze verhalen niet mogen verdwijnen maken dat dit het begin is van een bijzondere reeks. "We hebben in deze bundel vooral verhalen uit de jaren 50 en 60 verzameld. Maar er is nog een aantal decennia daarna geweest die ook verdienen om in tekst en beeld te worden gebracht. We zeker van plan om aan deze eerste bundel een vervolg te geven." De verhalen zijn gebaseerd op de herinneringen van de schrijvers maar ook op die van anderen uit Oud-Osdorp, Sloten en Badhoevedorp.

Het boek is te verkrijgen bij boekhandel Meck & Holt in Amsterdam-Osdorp, boekhandel Jaspers in Badhoevedorp en via ronddesloterbrug.nl.

19785638 - book
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie