NMCX en Maatvast bundelen krachten voor een schone nieuwjaarsdag.
NMCX en Maatvast bundelen krachten voor een schone nieuwjaarsdag. PR

NMCX en Maatvast doen dringend beroep op bewoners Haarlemmermeer: ruim vuurwerkrotzooi op

31 december 2019 om 10:38 Overig

HAARLEMMERMEER Oud en nieuw zorgt voor veel gezelligheid, maar ook voor veel vuurwerkafval op nieuwjaarsdag. Daarom ondersteunen alle Maatvast-vestigingen ieder jaar het nieuwjaarsvegen in Haarlemmermeer. Samen met NMCX vragen ze aandacht voor een schone wijk. Ook na oud en nieuw. En dat is elk jaar weer een groot succes. Overal in Haarlemmermeer wordt er flink schoongemaakt. In steeds meer buurten en dorpen zie je inwoners op nieuwjaarsdag hun eigen wijk schoonvegen.

Oud en nieuw betekent feestjes en vuurwerk, maar na afloop ook heel véél (vuurwerk)afval op straat. Steeds meer inwoners willen hier wat aan doen. Slaap op 1 januari dus eerst lekker uit, verdrijf de hoofdpijn 's ochtends met een glaasje bubbels en app rond 11:30 ook je buren uit bed. Tijd voor een gezellig uurtje #Nieuwjaarsvegen!

Van al het vuurwerk dat de lucht in gaat, valt zo'n 90% vlakbij weer op de grond. Een deel daarvan komt in het water of in de riolering terecht. Daarom roept NMCX samen met Maatvast alle wijken en buurten in Haarlemmermeer op om samen te gaan Nieuwjaarsvegen. Met een uurtje Nieuwjaarsvegen maak je de straat weer helemaal schoon. En het is ook nog eens hartstikke gezellig: je kunt meteen je buren een gelukkig nieuwjaar wensen.

Laat kinderen nooit alleen vuurwerk opruimen maar altijd onder begeleiding van een volwassene. Vuurwerkafval kan gevaarlijk zijn. Veeg de vuurwerkresten bij elkaar en gooi het in de vuilniscontainer, zodat het niet in het milieu terechtkomt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie