Afbeelding
Rob Joore

Verhalen en rekenwerk barsten los over Postcode Loterij Nieuw-Vennep

2 januari 2020 om 10:56 Overig

NIEUW-VENNEP Het gereken is in volle gang over de hoogte van de postcodeloterij die is gevallen in Nieuw-Vennep. De winnaars in de Westerdreef kunnen allemaal op miljoenen rekenen. In de straat doen zes van de tien huishoudens mee en aangezien en er een hen van drie loten heeft, moet de prijs van 27,35 miljoen worden verdeeld over negen loten.  Dat maakt dus ruim 3 miljoen per lot. Haal daar gemakshalve een derde belasting af, en de winnaars, allemaal senioren, pakken allemaal 2 miljoen euro.

De andere helft van de 27,35 miljoen wordt verdeeld in een gebied van 6100 woningen dat valt onder postcode 2151. Als daar het gemiddelde van 1 op 7 deelnemers aan de postcode wordt gehanteerd, komt de rekensom op 871 winnaars. Sommigen daarvan hebben twee of meer loten, dus 1000 loten maakt een prijs van 27.350 euro per lot, minus belasting een kleine 19.000 euro per lot. Maar het zijn speculaties. Zo wordt  bijvoorbeeld een prijs uitgekeerd op basis van de meegespeelde maanden in het afgelopen jaar. Iemand die op 1 juli begon, krijgt bijvoorbeeld een halve prijs uitgekeerd.   

Lees ook: Negen inwoners Nieuw-Vennep in één klap multimiljonair door PostcodeKanjer.

Zaterdag 4 januari maakt Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld daar een einde aan. Dan wordt bekend welk bedrag de meespelende buurtgenoten winnen per lot.

Ondertussen komen de verhalen los over de loterij, die het gesprek van de dag is in Nieuw-Vennep. Zo is er een zoon die na zijn verhuizing naar Aalsmeer met zeven loten meespeelde op het adres van zijn moeder in Nieuw-Vennep. Of de vrouw die juist haar lot in oktober had opgezegd omdat de prijs de laatste vijf jaar al twee keer in Nieuw-Vennep was gevallen.

Sanny van Haaften: Daar had ik toch stress net zeg! Ik speel 13 trekkingen van de 14 mee en kreeg een zwaar onderbuikgevoel...het zal toch niet de 14e trekking zijn voor de kanjer? Na een half uur gegoogeld te hebben, appen met mijn buurtvrienden en rondjes lopen in de woonkamer besloot ik een eind te maken aan de stress en belde met de NPL. Ik vroeg aan de man of hij mijn dag toch nog goed kon maken en wat blijkt? De kanjer is een reguliere trekking en hij feliciteerde me met het aanzienlijke geldbedrag (Ik dorst niet te vragen hoeveel!) Dus feest zaterdag!!

We horen graag meer verhalen. Mail die naar wwnieuwvennep@bdu.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie