Afbeelding
Trudy Witteman

Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg deelt cheques en zonnetjes uit

6 januari 2020 om 09:08 Overig

ZWANENBURG Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg heeft twee organisaties blij gemaakt met een dikke cheque. Maar er gebeurde meer tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst die voor de laatste keer in De Olm werd gehouden.

Voor de laatste keer. Het staat er echt. Want in mei wordt het nieuwe dorpshuis officieel geopend. “Eindelijk en het zal met het nodige feestgedruis gaan gebeuren”, beloofde dorpsraadvoorzitter Peter Vreeswijk in zijn nieuwjaarstoespraak waarin hij terugblikte op het afgelopen jaar en vol vertrouwen de toekomst in keek. Ondanks dat de dorpsraad er té weinig nieuwe leden bij krijgt en tevens op zoek is naar nieuwe bestuursleden. Noodzakelijk geworden vanwege het vertrek van Marion Groot, Gerard van Houwelingen en recentelijk Mary Knijn die tijdens de bijeenkomst in het zonnetje werd gezet en werd bedankt voor bijna 20 jaar bestuurslidmaatschap.

Ook voor bewonersvoorman en bevlogen strijder Cees van Ojik een zonnetje voor zijn jarenlange inzet om Zwanenburg en Halfweg leefbaar te houden. Ruim een halve eeuw geleden startte Van Ojik als jonge huisarts zijn inzet voor de belangen van de omwonenden van Schiphol. Vanaf het begin van de Alderstafel in 2006 vertegenwoordigde hij de bewonersgroepen in de regio aan de onderhandelingstafel. 12,5 jaar lang. Eerst aan de Alderstafel, later in de Omgevingsraad Schiphol. Afgelopen jaar legde hij zijn functie neer.

Een cheque van 2.500 euro was er voor Speeltuinvereniging Zwanenburg waarvan zo’n 750 gezinnen en ook veel scholen lid zijn. Na ruim 25 jaar trouwe dienst heeft vorig jaar het Kinderfort de geest gegeven. Een nieuw fort kost veel geld. Het speeltuinbestuur is druk bezig de benodigde euro’s bij elkaar te sprokkelen en als steuntje in de rug kwam de dorpsraad met een fraai nieuwjaarsgeschenk.

Het bestuur van Stichting Zwanenburg-Halfweg werd verblijd met een cheque van liefst 10.000 euro. Een donatie voor de inrichting van het nieuwe dorpshuis dat de stichting na de opening in mei gaat beheren. Na de verhuizing wordt de huidige Olm, sinds 1969 dé ontmoetingsplek voor de inwoners van het duodorp gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe Lidl-supermarkt. En als die geopend is gaat de huidige vestiging tegen de vlakte en krijgt de locatie de functie van centraal dorpsplein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie