Afbeelding
Selfie

Jonna: Postcode Loterij

7 januari 2020 om 09:38 Column

[Jonna schrijft elke week over haar leven als jongere in Haarlemmermeer.

2020 een nieuw jaar om nieuwe herinneringen te maken. Voor Nieuw-Vennep begon het jaar al goed, want op 1 januari hoorde we dat de postcode loterij hier gevallen was. Natuurlijk was gelijk het hele dorp onderste boven en ik kan me herinneren dat de klassenapp van mijn zusje helemaal los ging. 2151BZ was de postcode waar de 54.7 miljoen is gevallen en ik ben zo blij voor de mensen die daar wonen. Er is daar namelijk 27.35 miljoen verdeeld over het aantal loten bij alle mensen die de postcode 2151BZ hadden. De andere 27.35 miljoen is verdeeld over iedereen met 2151. Veel van mijn vriendinnen hebben 2151 als postcode. Velen hebben dus een groot geld bedrag gewonnen.

Een aantal vriendinnen, die op andere plaatsen in Nederland wonen, appte me gelijk enthousiast zodra ze zagen dat de postcode loterij gevallen was in Nieuw-Vennep met de vraag of ik ook in de prijzen gevallen was. Het begin van elk appje begon dan met: 'Mijn postcode is 2152.' Dan was het enthousiasme gelijk weg. 'Oh, niks gewonnen dus.' Kreeg ik dan terug.

Het maakt me om eerlijk te zijn niet uit dat we niet in de grote prijzen gevallen zijn. Ik heb dat geld helemaal niet nodig. Ik heb een leuk leven, met leuke vrienden, familie en kennissen. Natuurlijk heb ik dromen die geld kosten, maar ik werk veel liever voor mijn geld want dan kan ik later veel meer genieten van bijvoorbeeld: zo'n grote reis. Zoals ik dat gedaan heb met mijn Engelandreis. Ik had bijna alles zelf betaald en dat zorgde voor een nog groter gevoel van succes :).

Maar dat is niet waar het op dit moment om gaat. Ik wil gewoon even zeggen dat ik hoop dat de mensen met de prijzen er heel erg van gaan genieten en opnieuw, ik ben blij voor ze. En terwijl alle mensen met de postcode 2151 gaan genieten van hun geldprijs, zal ik nooit meer koude voeten hebben, want door de sokken die ik gewonnen heb, zullen mijn voeten altijd warm blijven ;).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie