Een screenshot van de uitzending.
Een screenshot van de uitzending. Opsporing Verzocht

Miljoenenbuit bij diefstal elektronica uit loods Schiphol

9 januari 2020 om 16:00 Inbraak

SCHIPHOL Dieven sloegen in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juni vorig jaar toe bij een expeditiebedrijf aan de Rangoonweg op Schiphol. Met behulp van twee vrachtwagens maakten ze voor drie miljoen euro aan elektronica buit. Deze week werd de zaak behandeld in Opsporing Verzocht.

Die nacht arriveerden rond 03.30 uur twee vrachtwagens bij het distributiecentrum; een licht gekleurde DAF-bakwagen en een witte Renault-trekker met oplegger.

Een van de daders is een getinte man met een fors postuur die die nacht donkere kleding droeg en een baardje had. Deze man wandelde de loods van het bedrijf in, waarna hij onder meer een grote hoeveelheid dure elektronica inlaadde. Hij gebruikte daarvoor een meegebrachte, elektrische palletwagen.

MOGELIJK VOORKENNIS De daders leken zo goed de weg te weten dat de Koninklijke Marechaussee vermoedt dat zij mogelijk over informatie van binnenuit beschikten. Behalve telefoons van het merk Motorola werden veel artikelen buitgemaakt van het merk DJI, zoals drones en actioncams. In totaal werden veertig pallets met hoofdzakelijk elektronica gestolen.

DOZEN Bij de diefstal werd – mogelijk per ongeluk – ook een aantal dozen meegenomen met onderdelen van tuinverlichting erin. Tijdens een onderzoek door samenwerkende opsporingsdiensten werden 97 van die dozen op 12 september teruggevonden in een loods op industrieterrein Midi-Center in Beverwijk. De eigenaar van die loods is aangehouden.

GEBRUIKTE VRACHTWAGENS De daders gebruikten twee voertuigen tijdens de diefstal. Een ervan is een lichtkleurige bakwagen van het merk DAF, type CF75 250. De andere vrachtwagen bestaat uit een witte trekker van het merk Renault, type Premium 370 19T, en een witte oplegger van het merk Draco.

De DAF reed tijdens de diefstal met het gestolen Duitse kenteken KLE-AQ-60. De Renault-trekker had het gestolen Belgische kenteken 1-SET-340. De politie is op zoek naar meer informatie over deze voertuigen.

APPIE IN APRIL IN VUREN De Renault-trekker met oplegger is op 17 april 2019 door twee mannen aangeschaft bij een bedrijf aan de Industrieweg in het Gelderse Vuren. Eén van die mannen is inmiddels aangehouden.
De andere, nog gezochte man is blank, heeft een kaal hoofd en werd 'Appie' genoemd. Hij is ongeveer 1.70 meter lang, wordt tussen 30 en 35 jaar oud geschat en sprak met een Amsterdams accent.

OPROEP TAXICHAUFFEUR De twee mannen arriveerden die woensdagmiddag per taxi in Vuren. Met de chauffeur die hen daar tussen 15.30 en 15.45 afzette, en één van hen na de transactie weer meenam, wil de Marechaussee nog graag in contact komen. Hij is een belangrijke getuige.

INFORMATIE DOORGEVEN Wie de vrachtwagens gezien heeft, weet waar ze nu staan, of andere waardevolle informatie heeft, geef het door aan de politie via de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000 of Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999 of vul het online tipformulier in.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie