De gehuldigde leerlingen.
De gehuldigde leerlingen. eigen foto

Wethouder Steffens huldigt leerlingen Haarlemmermeer Lyceum

10 januari 2020 om 16:54 Onderwijs

HAARLEMMERMEER Wethouder Marjolein Steffens kwam vanmorgen naar het Haarlemmermeer Lyceum, locatie Baron de Coubertin, voor de huldiging van het Peer2Peer programma.

Het Haarlemmermeer Lyceum werkt met de Peer2Peer systematiek. Deze methode wordt wereldwijd toegepast en creëert de mogelijkheid om leerlingen actief te betrekken bij elkaars leerproces. Leerlingen staan vaak dichter bij elkaars belevingswereld dan docenten en mentoren dat doen en kunnen daardoor een positief rolmodel voor elkaar zijn. Zo blijkt ook uit de reactie van Peer Buddy Jayden Gauri: "Peer2Peer is een leuk programma. Ik vind het leuk dat je een nieuwe cultuur kan ontdekken, kan zien hoe diegene leeft. Ik kan daar veel van leren."

BUDDY De TTO-school (tweetalig onderwijs) heeft ervoor gekozen om de Peer Buddy Nieuwkomers rol in te voeren. Door de inzet van dit programma krijgen nieuwkomers hulp bij het leren van de taal, maar ook bij het wennen aan een ander schoolsysteem en de andere gewoonten en gebruiken die wij in Nederland hebben. Daarnaast worden de Peer Buddy's ook ingezet om reguliere leerlingen te begeleiden die ook een maatje kunnen gebruiken. De inzet van Peer Buddy's maakt het nieuwkomers makkelijker om aansluiting te vinden en het helpt hen snel en veilig te integreren binnen en buiten de school.

Ik vind het leuk dat je een nieuwe cultuur kan ontdekken.MATCHING Momenteel zijn er 76 leerlingen die aan het dit programma deelnemen. 38 leerlingen zijn gekoppeld aan 38 nieuwkomers. Beide groepen leerlingen zijn voorbereid op het Peer Buddy Nieuwkomers programma door een gerichte training. Daarna zijn ze via een zorgvuldige matching aan elkaar gekoppeld. In de periode dat ze met elkaar optrekken, leren deze jongeren onder andere verdraagzaam en respectvol te zijn naar elkaar. Verder ontstaan er mooie nieuwe verbindingen tussen leerlingen waarbij begrip van verschillende culturele achtergronden wordt gestimuleerd. Inclusie van de Nederlandse taal staat hierbij centraal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie