Samenloop
Samenloop KWF

De Samenloop voor Hoop Badhoevedorp gaat weer van Start

12 januari 2020 om 22:17 Evenementen Deel je nieuws

Bij inloophuis Esperanza vindt 20 januari a.s. om 20.00 uur de Kick-off plaats van de 24-uurs wandelestafette Samenloop voor Hoop Badhoevedorp. Tijdens deze startbijeenkomst uur bij inloophuis Esperanza in Badhoevedorp zullen de dit jaar betrokken commissieleden worden voorgesteld en zal wethouder Mieke Booij de inschrijving van het eerste team in ontvangst nemen.

 

In het weekend van 6 en 7 juni 2020 vindt bij het Dorpshuis van Badhoevedorp en rondom de vijver de SamenLoop voor Hoop plaats ten bate van KWF Kankerbestrijding. Gedurende 24 uur, van zaterdagmiddag 15:00 uur tot zondagmiddag 15:00 uur, wandelen deelnemers in teams over de wandelpaden om zoveel mogelijk geld op te halen. Daar omheen vinden allerlei activiteiten plaats. Zo zullen teams in hun kraam activiteiten organiseren, kun je indrukwekkende ceremonies bijwonen en treden verschillende artiesten, bands en zangkoren op. De Kinderloop voor Hoop zal weer een speciaal onderdeel zijn van de Samenloop.

 

De Samenloop voor Hoop Badhoevedorp loopt voor het inloophuis Esperanza in Badhoevedorp.

 

De Samenloop van Hoop Badhoevedorp steunt mede lokale initiatieven:

Per Samenloop mag 40% van de opbrengst besteed worden aan lokale projecten die kanker kunnen voorkomen of die (ex-)patiënten en hun naasten steunen. 

Ook Inloophuizen worden hierbij betrokken en ontvangen 20% van de opbrengst voor patiëntondersteuning in de regio.

De overige 40% zal door KWF Kankerbestrijding worden gespendeerd aan wetenschappelijk onderzoek naar methoden om de vele soorten kanker te bestrijden. Zoals vele gezaghebbende wetenschappers en behandelend specialisten zeggen:  “wij zijn al een heel eind opgeschoten met de behandeling en zelfs genezing, maar we zijn er bij lange na, nog niet”.

Meer informatie vind je op onze website: https://www.samenloopvoorhoop.nl/badhoevedorp

Doe mee!

Vanaf 1 februari t/m 28 februari 2020 is het mogelijk een project in te dienen bij het KWF. Het streven is om per SamenLoop maximaal 4 lokale projecten te financieren. Omdat het KWF een pilot draait, kunnen zij maximaal 150 projecten door laten gaan naar de beoordeling. Na sluitingsdatum van inschrijving worden de aanvragen beoordeeld. Dus zorg dat je voorbereid bent én er snel bij bent vanaf 1 februari! Want hoe sneller jouw project is ingediend, hoe groter de kans dat ‘ie ertussen zit. 

Voor informatie verwijzen wij je naar de website van het KWF https://www.samenloopvoorhoop.nl/lokale-projecten/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie