Schaatspret in Zwanenburg

2 maart 2018 om 16:12 lokaal

ZWANENBURG Weerkundigen noemen de datum 1 maart als het begin van de meteorologische lente. En juist op die dag is in Zwanenburg de ijsbaan opengegaan.
Waar over drie maanden de feesttent staat vanwege de Zwanenburgse feestweek, vermaakt jong en oud zich momenteel op de spiegelgladde ijsvloer. IJsmeester Dirk de Graaf en zijn vakbekwame staf heeft eer van het werk. De ijsbaan op het evenemententerrein op het complex van De Bataaf is er niet zomaar gekomen. Afgelopen najaar hebben vrijwilligers een 1.300 meter lange pijpleiding aangelegd van de Ringvaart naar het terrein om zodoende verzekerd te zijn van zoet water. Al heel lang heeft de landijsbaan van Schaats- en Skate Vereniging Zwanenburg problemen met het verzilten van de polder door zout kwelwater. Het bevriezen van zout water gaat nu eenmaal trager dan dat van zoet water. Plus dat de kwaliteit van het ijs slechter is.

De ijsbaan ligt er fantastisch bij en is open van 10 tot 21.30 uur. De toegang tot de baan is aan de Venenweg op bedrijventerrein De Weeren. Leden van de schaatsclub hebben vrij toegang. Niet-leden dienen aan de kassa een dagkaart te kopen.

Stuur je winterfoto ´s naar HCnieuws.nl

Op de valreep laat Koning Winter nog even z ´n tanden zien. De ijzers kunnen worden ondergebonden en op veel plekken in de polder ligt ijs op de sloot.

Heb jij een mooie winterfoto gemaakt? Mail jouw plaatje naar de redactie (hcredactie@bdu.nl) of plaats direct online. Alleen foto ´s met hoge resolutie (> 500 kb) komen in aanmerking voor plaatsing in de krant.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie